ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE 1

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Αλλοίωση αποτελέσματος και σοκ στις καθυστερήσεις

Ψυχρολουσία στη Ριζούπολη, με τον Παναθηναϊκό να είναι εμφανώς καλύτερος από την Ξάνθη, να βλέπει τον διαιτητή να του ακυρώνει καθαρό γκολ στο 30ο λεπτό και στη συνέχεια τον Φοσέ να σκοράρει στο 93ο λεπτό.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Αλλοίωση αποτελέσματος και σοκ στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολη αποστολή, καθώς είχε απέναντί του μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια του είχε προκαλέσει… αρκετές ζημιές, παίζοντας σε ουδέτερο γήπεδο. Τα δεδομένα αυτά υπήρχαν στο νου των παικτών, που από τα πρώτα λεπτά εκμεταλλεύτηκαν την παθητική στάση των Ακριτών στο ματς και πήραν ξεκάθαρα τα ηνία. Οι πράσινοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Πούγγουρα – Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, τον Ινσούα αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά, τους Δώνη – Κουρμπέλη στον άξονα, τους Μπουζούκη – Χατζηθεοδωρίδη στα άκρα και τον Ζαχίντ πίσω από τον φορ Κολοβό, πίεσαν αρκετά από τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ νωρίς.

Η διάθεση υπήρχε, όπως και η καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο και πάλι διαπιστώθηκε πρόβλημα στην τελική. Η πρώτη απειλή για τον Αμπάντ ήρθε στο 12ο λεπτό, από το σουτ του Μπουζούκη, ενώ στο 23ο λεπτό, το τεχνικό σουτ του ορεξάτου Ζαχίντ πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια της Ξάνθης. Ο Νορβηγός χρίστηκε σκόρερ λίγο αργότερα, αλλά έπειτα από τη συμβουλή του VAR, ο Κομίνης το ακύρωσε, θεωρώντας ότι ο Κολοβός, βρισκόταν μπροστά από τη μπάλα, κάτι που δεν ίσχυε, καθώς ο Κολοβός ήταν ξεκάθαρα πίσω απ’ αυτήν.

Η ακύρωση του γκολ δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό που έδειξε την ανωτερότητά του με το δίδυμο Μπουζούκη – Ζαχίντ και τον πρώτο να τεστάρει τον Αμπάντ στο 32ο λεπτό, ενώ στην επόμενη φάση και έπειτα από κόρνερ, ο Πούγγουρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκτός εστίας. Ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του ανενόχλητου Χρήστου Δώνη, η οποία έφυγε λίγο άουτ στο 40ο λεπτό, στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μακέντα, περνώντας τον αντί του Κολοβού (46′), ενώ λίγο αργότερα, απέσυρε, αναγκαστικά τον Χατζηθεοδωρίδη περνώντας τον νεαρό Περέα, ώστε να πιέσει περισσότερο την Ξάνθη. Οι Ακρίτες όμως ήταν εκείνοι που έκαναν αισθητή την παρουσία τους πρώτοι στο δεύτερο μέρος, με τον νεοεισελθέντα Αμορίμ να βγαίνει “φάτσα” με τον Διούδη, πλασάροντας άστοχα. Ο χρόνος περνούσε, ο ρυθμός έπεφτε, αλλά όχι και η μαχητικότητα του Παναθηναϊκού. Ο Μπουζούκης έδειχνε να χάνει δυνάμεις, αλλά ο πεισματάρης Ζαχίντ και ο κινητικός αλλά απρόσεκτος σε ορισμένες στιγμές, Περέα, έφερναν τον Παναθηναϊκό έξω από την περιοχή των Ακριτών.

Στο 65ο λεπτό, από φάουλ του Ζαχίντ, ο Πούγγουρας έστειλε τη μπάλα έξω με κεφαλιά, ενώ στο 72ο λεπτό, ο Νορβηγός είδε τον Αμπάντ να του λέει όχι στην εξαιρετική προσπάθειά του, διατηρώντας με “νύχια” και με “δόντια” το μηδέν στην εστία της Ξάνθης. Το τελευταίο “χαρτί” του Δώνη ήταν ο Αργύρης Καμπετσής, που πέρασε στο ματς στο 80ο λεπτό αντί του Γιάννη Μπουζούκη. Στα τελευταία λεπτά, οι πράσινοι έκαναν κι άλλες προσπάθειες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, αφήνοντας εκτεθειμένα τα μετόπισθεν. Κάτι που παραλίγο να το πληρώσουν, αλλά ο Φοσέ μετά από αντεπίθεση πλάσαρε άστοχα. Στο τελευταίο λεπτό όμως, ο Φοσέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε σέντρα…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Μπουζούκης (80′ Καμπετσής), Κολοβός (46′ Μακέντα)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ