ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Διαιτητική ληστεία, ποδοσφαιρική φλυαρία

Το σύστημα VAR εφαρμόστηκε στη χώρα μας για να βοηθάει τους διαιτητές να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Σήμερα, όμως. γίναμε μάρτυρες μιας ξεκάθαρης διαιτητικής ληστείας εις βάρος του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Διαιτητική ληστεία, ποδοσφαιρική φλυαρία

Αρχικά, δυο λόγια για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την απόδοση του Παναθηναϊκού στο ματς με την Ξάνθη. Οι “πράσινοι” δεν ήταν κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δεν ήταν, όμως, και σούπερ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτεροι από την αντίπαλη ομάδα, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν 5-6 καλές φάσεις και δεν κινδύνευσαν μέχρι το ματς να γίνει… ροντεό, όταν όλη η ομάδα ήταν μπροστά για να βρει το γκολ στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ραμίρεθ να βγάλουν δυο  γρήγορες κόντρες και να γίνουν απειλητικοί.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, πάλεψε, είδε τα λεπτά να περνούν  και να μη σκοράρει, με αποτέλεσμα το άγχος να κυριεύει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο τέλος έφυγαν με το κεφάλι κάτω. Αυτό που παρατηρείται είναι μια επιθετική φλυαρία και ένα μεγάλο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Κάτι η κακή κατάσταση του Κολοβού, κάτι το γεγονός ότι ο Μακέντα δεν ήταν έτοιμος, αλλά και κάτι η όχι μεγάλη ποιότητα αρκετών παικτών από τη μέση και μπροστά, δημιουργεί αυτό το τεράστιο κενό. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ΚΑΙ σήμερα και είναι απορίας άξιον πως ο Γιώργος Δώνης θα καταφέρει στη συνέχεια να το λύσει, μέσω της δουλειάς στο Κορωπί…

Το μεγάλο θέμα, όμως, της σημερινής αναμέτρησης στη Ριζούπολη δεν ήταν η απόδοση και η εμφάνιση των δυο ομάδων. Ήταν η διαιτησία και τα όσα ευτράπελα παρακολουθήσαμε με τον VAR Σκουλά και τον διαιτητή Κομίνη.

Υποτίθεται, ότι το σύστημα VAR εφαρμόστηκε και στη χώρα μας για να διευκολύνει τους διαιτητές και να τους κάνει να διορθώνουν τα λάθη τους. Αυτό που έγινε, όμως, στο ματς είναι για γέλια ή καλύτερα για κλάμαρα! Δυο φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα δόθηκαν υπέρ της Ξάνθης. Δυο φάσεις για τις οποίες είναι να απορείς τι είδε ο Σκουλάς και τι είπε στον Κομίνη για να φτάσουμε στις διαιτητικές αποφάσεις! Στο γκολ του Παναθηναϊκού, το οποίο ακυρώθηκε, δεν υπάρχει κανένα μα κανένα οφσάιντ. Κι αν η φάση σε real time ή ακόμα και στο replay είναι δύσκολη, δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την τελική απόφαση. Ο Κολοβός βρίσκεται ΠΙΣΩ από την μπάλα κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Συνεπώς, τι στο διάβολο μπορεί να είδε ο Σκουλάς και στη συνέχεια να.. συμβούλευσε τον ρέφερι; Οσο για το τέρμα των Ακριτών στις καθυστερήσεις,  ο παίκτης των φιλοξενουμένων που δίνει την ασίστ, αρχίζει τη φάση από θέση οφσάιντ. Όμως ο Σκουλάς που ήταν ο VAR και ο βοηθός του Νικολακάκης, είπαν στον Κομίνη πως η φάση είναι κανονική και το γκολ πρέπει να μετρήσει. Όπως και έγινε…

Ξεκάθαρα πράγματα και όχι μισές κουβέντες. Στη σημερινή αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε μια διαιτητική ληστεία. Ο Παναθηναϊκός δικαιολογημένα φωνάζει για όλα όσα συνέβησαν. Εδώ μιλάμε για κανονική αλλοίωση αποτελέσματος. Καλό είναι, λοιπόν, το να μη σηκώνουμε τους τόνους, καλό είναι το να κάνουμε ποδοσφαιρικές αναλύσεις, αλλά όχι και να κρύβουμε την πραγματικότητα. Η διαιτησία είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Και κάποιες φορές διαμορφώνει αποτελέσματα, όπως έκανε και σήμερα.  Το τριφύλλι, με τις αδυναμίες του, τη διοικητική του ανυπαρξία, τα αγωνιστικά του προβλήματα, τη μέτρια ποιότητα σε αρκετές θέσεις, θα μπορούσε εύκολα να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Ριζούπολη, να πάρει μια δεύτερη σερί νίκη που θα ανέβαζε την ψυχολογία όλων και θα ηρεμούσε την ομάδα για τα καλά ενόψει της συνέχειας. Του το στέρησαν όλο αυτό ο Σκουλάς και ο Κομίνης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ