ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Οι “πιστολέρο” της ΚΕΔ και η χρονιά που κινδυνεύει να χαθεί από τώρα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Σκουλά και τον Κομίνη, που εκτέλεσαν χωρίς ντροπή τον Παναθηναϊκό και για τους πράσινους που φλερτάρουν πλέον ανοιχτά με το να μείνουν εκτός στόχων από πολύ νωρίς.

Οι

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Το παιχνίδι με την Ξάνθη σου δίνει πολλά να σχολιάσεις, κυρίως αρνητικά και για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και για τα όσα συνέβησαν από Κομίνη, Σκουλά και Νικολακάκη, που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την ήττα που γνώρισαν οι πράσινοι. Πήραν το δικαίωμα από την ομάδα του Δώνη, που δεν καθάρισε το παιχνίδι στο καλό της διάστημα και την “εκτέλεσαν” χωρίς καμία ντροπή.

Όπως το ίδιο συνέβη και την πρώτη αγωνιστική στη Λαμία, όπως το ίδιο συνέβη και στη Νέα Σμύρνη, χωρίς εκεί να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό. Πρωταγωνιστής και χθες και στη Λαμία ο ίδιος. Ο Σκουλάς στην πρεμιέρα δε δίνει το πέναλτι στο χέρι του Βύντρα, αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και η Λαμία σκοράρει. Μετατρέπει το 0-1 σε 1-0 και τελικά ο Παναθηναϊκός χάνει δύο βαθμούς.

Χθες ο Σκουλάς μετατρέπει το 1-0 σε 0-1 με δύο αποφάσεις σκάνδαλο. Στερεί, δηλαδή, από τον Παναθηναϊκό τρεις βαθμούς που τους είχε ανάγκη, επειδή ή δεν είδε καλά ή ήθελε να αφήσει την Ξάνθη να φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Το VAR ήρθε για να βοηθήσει τους διαιτητές να μην την πατάνε σε φάσεις όπως αυτές. Του εκατοστού. Το να είναι κάποιος τρία μέτρα οφσάιντ δε χρειαζόμαστε το VAR για να μας το πει, το βλέπουμε και μόνοι μας. Σε τέτοιες φάσεις είναι αναγκαίο. Και αν υπάρχει ένας διαιτητής που το βλέπει και το δίνει ανάποδα, τότε θέλει να το δώσει.

Ο Σκουλάς πρέπει να τελειώσει από τη διαιτησία γιατί κάνει ζημιά στο άθλημα. Και παίζει με τις καριέρες ποδοσφαιριστών και προπονητών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας Σκουλάς, που δεν ξέρει ούτε τα βασικά από ποδόσφαιρο, να παίρνει στον λαιμό του ολόκληρους συλλόγους. Οφείλει η ΚΕΔ να μην τον ξανά βάλει σε κανένα παιχνίδι.

Κι αν θέλουν να βάλουν την Ξάνθη στα πλέι οφ, ας το κάνουν με άλλους τρόπους και σε αλλα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίζει αιωνίως το θύμα και να τον “πιστολιάζουν” κάθε αγωνιστική, επειδή τον έχουν βρει αδύναμο. Ο Σκουλάς, ο Κομίνης, ο Νικολακάκης θα πρέπει να απολογηθούν για όσα έγιναν στη Ριζούπολη. Να πουν ποιος πήρε τις αποφάσεις. Τι είπαν μεταξύ τους. Γιατί αφού οι φάσεις είναι τόσο οριακές, δεν έστειλαν τον Κομίνη να τις δει.

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει VAR και σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνουν τον διαιτητή να πάρειτην απόφαση, βλέποντας τη φάση. Στην Ελλάδα καταφέρνουμε να κάνουμε και αυτό. Να είναι ο VAR πάνω και απ’ τον διαιτητή της συνάντησης. Προφανώς επειδή ο Σκουλάς δεν ήθελε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ή ήθελε να κερδίσει η Ξάνθη…

Κι όλα αυτά σε ένα απόγευμα που τουλάχιστον για 30-35 λεπτά στο ξεκίνημα έδειχναν όλα πως ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε να πάρει μια νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη. Αν τον άφηναν οι “πιστολέρο” της ΚΕΔ πιθανότατα θα το είχε κάνει, ακόμα και αν δεν έπιασε σπουδαία απόδοση. Όμως για ένα ημίχρονο είχε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο και ο επιθετικός του μονόλογος ήταν επιβλητικός.

Δεν σκόραρε λόγω Σκουλά – Κομίνη, αλλά και λόγω της έλλειψης σέντερ φορ. Ο Κολοβός δεν μπορεί να παίξει σε θέση “9”. Ο Κολοβός γενικά δεν μπορεί έως τώρα, αλλά κυρίως σαν φορ δεν το έχει. Δεν κινείται σωστά ώστε να ανοίξει χώρους, δεν έχει εκτελεστική δεινότητα, δεν τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε ανεβάσματα από τα μπακ του, είχε υπομονή, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά αν δεν έβαζε κάποιο γκολ ο Μπουζούκης ή ο Ζαχίντ δε θα είχε παίκτη να σκοράρει.

Είναι σημαντικό πρόβλημα αυτό. Να μην έχεις σκόρερς. Ούτε ο Δώνης και ο Κουρμπέλης που έρχονται από την πίσω γραμμή είναι χαφ που θα σκοράρουν, ούτε από τα στημένα παίρνει γκολ έως τώρα, ούτε ο Περέα δείχνει να έχει το ένστικτο του εκτελεστή. Μόνο με τον Μακέντα δε βγαίνει η σεζόν.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός παρ’ όλο που έπαιξε με δύο επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε την επιθετικότητα του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν πολύ φλύαρος, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς κάθετο ποδόσφαιρο και με κακές επιλογές. Δεν του ταιριάζει το 4-4-2 με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει.

Η ήττα αυτή αποτελεί πισωγύρισμα, όπως πολύ σωστά είπε και ο Δώνης. Ακολουθεί η διακοπή και ο Παναθηναϊκός θα περάσει και πάλι 15 μέρες εσωστρέφειας και γκρίνιας, βυθισμένος στα προβλήματά του και στα ερωτήματα που θα γεννηθούν ξανά για όλους και για όλα. Η χρονιά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από Οκτώβριο. Και ο Παναθηναϊκός να ξεμείνει από στόχους, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...