ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ο τίτλος Νο 1583 ήρθε από τα «πράσινα» τόξα!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό, το πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας Ανδρών/Γυναικών Ολυμπιακού και Σύνθετου Τόξου.

Ο τίτλος Νο 1583 ήρθε από τα «πράσινα» τόξα! | panathinaikos24.gr

Το «τριφύλλι» γιόρτασε τον 1583ο τίτλο της ιστορίας του καθώς οι γυναίκες του ΠΑΟ πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετου τόξου ανοιχτού χώρου. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας είναι η Ελευθερία Βόκολου, Άννα Δούκα και Νιάνγκι Χουάνγκ.

Η διοργάνωση έγινε  από την Ε.Ο.Τ. (Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας) μαζί με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό Α.Ο. και το Τμήμα Τοξοβολίας του Συλλόγου.

Συνολικά συμμετείχαν 115 αθλητές/τριες.  Από πλευράς Παναθηναϊκού  Α.Ο. ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε συνολικά με 11 αθλητές/τριες.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία του Ολυμπιακού τόξου ανδρών ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τους Μακρή Γεώργιο, Ζαρμακούπη Αντώνιο, Ghenghuan Guan και Κωνσταντόπουλο Δημήτριο.

Στην κατηγορία του Σύνθετου τόξου ανδρών ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τους Οικονόμου Κων/νο, Φούντζουλα Γεώργιο, Κυριακόπουλο Κυριάκο και Περιστέρη Στυλιανό.

Aναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών του Παναθηναϊκού:

Το Σάββατο 5/10 στον αγώνα κατάταξης του Ολυμπιακού Τόξου ανδρών και σε σύνολο 55 αθλητών, οι αθλητές μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις: 18/55 Μακρής Γεώργιος με 551π., 42/55 Ζαρμακούπης Αντώνιος με 506π., Chenghua Guan 43/55 με 501π και 51/55 Κωνσταντόπουλος Δημήτριος με 461π.

Στο Σύνθετο τόξο ανδρών σε σύνολο 33 αθλητών οι αθλητές μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Οικονόμου Κων/νος 16/33 με 644π, Φούντζουλας Γεώργιος 22/33 με 627π., Κυριακόπουλος Κυριάκος 30/33 με 599π και Περιστέρης Στυλιανός 33/33 με 557π. Στο συνθετο τόξο γυναικών σε σύνολο 13 σθλητριών, οι αθλήτριες του συλλόγου μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις: 1/13 Βόκολου Ελευθερία με 674π., 10/13 Δούκα Άννα με 603π. και 11/13 η Nianqi Huanq με 598π.

To Σάββατο, μετά τον αγώνα κατάταξης έγιναν οι κόντρες στις κατηγορίες ατομικών, μεικτών και ομαδικών ολυμπιακού και σύνθετου τόξου για τις προκρίσεις στους τελικούς της Κυριακής 6/10.

Οι επιδόσεις των αθλητών/τριών μας:

1) Ομαδικό ανδρών Ολυμπιακού τόξου με τους Μακρή, Ζαρμακούπη και Κωνσταντόπουλο ηττήθηκε με σκόρ 5-1 από τον Γ.Α.Σ. Κατερίνης «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ» και δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση των 8.

2) Ομαδικό ανδρών Σύνθετου τόξου με τους Οικονόμου, Φούντζουλα και Κυριακόπουλο ηττήθηκε με σκόρ 201-225 από την Ακαδημία Τοξοβολίας και δεν προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

3) Στο μικτό Σύνθετου τόξου με τους Οικονόμου και Βόκολου ηττήθηκε με έναν πόντο διαφορά 144-145 από το μικτό του Γ.Α.Σ. Χολαργού και ασποκλείστηκε από τη συνέχεια των ημιτελικών της κατηγορίας.

4) Στους ατομικούς ολυμπιακούς γύρους του Ολυμπιακού τόξου για την φάση των 32, ο Μακρής Γεώργιος επιβλήθηκε με σκορ 6-2 του αθλητή Ταλούμη Ηλία από τον Κάστορα, ο Ζαρμακούπης Αντώνιος επιβλήθηκε με σκορ 6-0 του αθλητή Κατρη Κων/νου από την Τετραπτερυλλίδα, ο Chenghuan επιβλήθηκε με σκορ 7-1 του αθλητή Κατσικα Στ. από τον ΑΤΟΦ και τέλος ο Κωνσταντόπουλος Δημήτριος επιβλήθηκε με σκορ 6-2 του αθλητή Κοσκόλετου Αθ. από τον Μ. Αλέξανδρο.

5) Τέλος, στην μοναδική κόντρα του Σαββάτου στο σύνθετο ανδρών ο αθλητής Περιστέρης Στυλιανός ηττήθηκε με σκορ 125-130 του αθλητή Νούση Μιχαήλ από τον Γ.Α.Σ Χολαργού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Την Κυριακή 6/10 ολοκληρώθηκαν οι κόντρες και έγιναν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες.

Ο ΠΑΟ  κατέκτησε την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2019 στο ομαδικό του Σύνθετου τόξου γυναικών με τις Βόκολου-Δούκα-Huang, καθώς και πανηγύρισε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του σύνθετου τόξου γυναικών με την αθλήτρια Βόκολου Ελευθερία η οποία ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό από την αθλήτρια του ΣΟ.ΕΛ. Τσακίρη Αναστασία.

Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών προχώρησε μόνο στην επόμενη φάση των 16 ο Ghenghuan Guan και στην συνέχεια αποκλείστηκε για την φάση των 8, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές μας δεν τα κατάφεραν για να μπουν στην 16αδα.

Στο σύνθετο τόξο ανδρών για την φάση των 16 προχώρησε μόνο ο Φούντζουλας Γεώργιος και στην συνέχεια αποκλείστηκε για τη φάση των 8, ενώ ο Οικονόμου Κων/νος ηττήθηκε στο shoot-off από τον αντίπαλό του καθώς ο Κυριακόπουλος Κυριάκος.

Τέλος, προπονητής της ομάδας του «τριφυλλιού» ήταν ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close