ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Αβοήθητος από τις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Ο στόχος του Παναθηναϊκού για φέτος ήταν να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Μέχρι τώρα, όμως, έχει πάρει ελάχιστα από τις μεταγραφές του. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αβοήθητος από τις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Ο στόχος του Παναθηναϊκού για φέτος ήταν να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Μέχρι τώρα, όμως, έχει πάρει ελάχιστα από τις μεταγραφές του. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αν η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη και ασυνήθιστη για τον Παναθηναϊκό, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών και του -6, φέτος τα πράγματα ήταν εξ αρχής διαφορετικά. Οι «πράσινοι» δεν είχαν εμπόδια στην ενίσχυσή τους και το μόνο… μη Παναθηναϊκό στον σχεδιασμό ήταν το χαμηλό μπάτζετ. Χαμηλό, σε σχέση με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Το «τριφύλλι» έχει συμβόλαια αξία περίπου 3,5 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζονται οι κομμένοι, οι οποίοι συνεχίζουν να προπονούνται στο Κορωπί, δίχως να υπολογίζονται, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα.  Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχει ένα χαμηλό μπάτζετ, αλλά που δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αγωνιστική εικόνα που δείχνει. Πολλές φορές, βέβαια, σε μια αγωνιστική κρίση, τα μπάτζετ πάνε περίπατο. Αυτό που προσπαθούμε, όμως, τώρα να αναλύσουμε είναι τη μέχρι τώρα προσφορά αυτών που έχουν αποκτηθεί. Στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα χλωμό πρόσωπο (με εξαίρεση κάποια 45λεπτα) και μέχρι τώρα είναι αβοήθητος από τις περισσότερες μεταγραφές του.

Για να τα βάλουμε κάτω, λοιπόν…

Έχουν ντυθεί στα πράσινα αυτό το καλοκαίρι οι Κολοβός, Ζαχίντ, Νούνες, Σένκεφελντ, Περέα, Μπεκ, Μολό, Φάουστο, Κόναν (δόθηκε δανεικός). Από τους 8 που βρίσκονται στην ομάδα, οι μοναδικοί που έχουν δείξει κάποια πράγματα σε αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές (στις οποίες ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία νίκη…), είναι τρεις. Ζαχίντ, Σένκεφελντ και Περέα. Οι υπόλοιποι, είτε είναι αρνητικοί (Κολοβός, Νούνες), είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (Φάουστο, Μπεκ), είτε αποκλείονται από την αποστολή για πειθαρχικά παραπτώματα, έχοντας δείξει μέτρια πράγματα στη μέχρι τώρα παρουσία τους (Μολό)… Καταλαβαίνει κανείς ότι η βοήθεια από τη μεταγραφική ενίσχυση μέχρι τώρα είναι ελάχιστη για μια ομάδα, που είχε και έχει ανάγκη τις ποιοτικές προσθήκες. Θα πει κάποιος «είναι νωρίς για να έχουμε βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τους νεοφερμένους». Σωστό είναι αυτό, αλλά εμείς οφείλουμε να κρίνουμε αυτά τα οποία έχουμε δει ή καλύτερα… δεν έχουμε δει σε αυτό το πρώτο διάστημα.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και για τις προσθήκες, αλλά και τους παραγκωνισμούς ποδοσφαιριστών είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Αυτός είναι ο τεχνικός διευθυντής, αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το τι συμβαίνει σε επίπεδο πλάνου ενίσχυσης (και όχι μόνο) για την ομάδα. Πάντα, φυσικά, σε συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Δώνη. Αν στο μέλλον η πλειοψηφία των  μεταγραφών «βγει», ο Νταμπίζας θα πιστωθεί την επιτυχία και θα ακούσει τα «μπράβο». Αν αντιθέτως, συνεχιστεί αυτό που βλέπουμε- κάτι το οποίο δεν είναι και απίθανο- ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» θα χρεωθεί την αποτυχία, χωρίς περιστροφές και μισόλογα.

Και κάτι τελευταίο. Μήπως να αναθεωρούσαν οι άνθρωποι της ομάδας για κάποιους «κομμένους». Στο ματς της Ριζούπολης, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε δίχως εξτρέμ! Αν αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικό σφάλμα, τότε ποιο είναι; Ο Μουνιέ, με τα καλά του και τα κακά του, υπάρχει ακόμη εκεί και προπονείται. Όπως, επίσης, υπάρχει και ο Τζανδάρης. Αμυντικός χαφ παίζει, τη στιγμή που στην παρούσα φάση παίκτες γι αυτή τη θέση πλην του Κουρμπέλη, του ταλαντούχου μα και άπειρου Αλεξανδρόπουλου, ας πούμε του Δώνη (δεν είναι η φυσική του θέση αυτή) και του τραυματία Φάουστο, δεν υπάρχουν στο ρόστερ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ