Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλυσε πλήρως την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού ενώ μάλιστα τόνισε ότι το τρίποντο θα αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό της πράσινης επίθεσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ;

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε σε δύσκολες εποχές δίνει την ευρυθμία στο τμήμα να λειτουργεί καλά, να κάνει κάποιες επενδύσεις με πιο ποιοτικούς παίκτες και να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό».

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός χώλαινε εκτός έδρας στην Euroleague.Ήρθε η ώρα να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση;

«Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αμέσως. Θεωρώ ότι ο έλεγχος του ρυθμού σε κάποια σημεία του παιχνιδιού θα πρέπει να γίνει πιο ειδικευμένος. Αυτό θέλει δουλειά όμως… ».

Η άμυνα, στις μέχρι στιγμής επίσημες υποχρεώσεις σας, έχει κενά. Πως θα διορθωθεί αυτό;

«Αλήθεια είναι αυτό. Είναι ένα κομμάτι που μας προβληματίζει και το δουλεύουμε. Είναι όμως και μισή… αλήθεια και αυτό γιατί πάμε σε πολλές κατοχές. Θα βάζετε πάντα την επίθεση με την άμυνα, μαζί με τις κατοχές. Κανένα νούμερο δεν πάει μόνο του. Ωστόσο στο κομμάτι της άμυνας έχουμε θέματα. Θέλουμε χρόνο για να το φτιάξουμε».

Η ήττα του Ολυμπιακού από την προσεχή αντίπαλο σας στην Euroleague, Βιλερμπάν, ήταν ένα «καμπανάκι» για τον Παναθηναϊκό;

«Εμείς την είχαμε δει τη Βιλερμπάν και είχαμε σεβασμό, γιατί μπορεί να είναι νέο όνομα στη διοργάνωση, αλλά οι παίκτες της έχουν εμπειρία. Μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες παίζουν. Ήμασταν υποψιασμένοι και ξέραμε ότι είναι μία δυνατή και πάρα πολύ καλή ομάδα. Το γαλλικό μπάσκετ έχει δίψα και κίνητρο για διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο. Και στη ζωή και στον αθλητισμό το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό».

Τα ψηλά και αθλητικά κορμιά της Βιλερμπάν χρήζουν προσοχής;

«Οι Γάλλοι λόγω αποικιών έχουν πάρα πολύ αθλητικά κορμιά που θυμίζουν ΝΒΑ. Εμείς θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε τα δικά μας θετικά στοιχεία ως λαός και ως χώρα».

Απέναντι στη γαλλική φροντ λάιν ο Γιώργος Παπαγιάννης θα πρέπει να ανταπεξέλθει στην πρώτη του δυνατή δοκιμασία. Είναι ένα στοίχημα η ανταπόκριση του στις απαιτήσεις της ομάδας;

«Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης, ο οποίος είναι βασικό κομμάτι της ομάδας».

Η εξέλιξη του Ντίνου Μήτογλου είναι προτεραιότητα σας;

«Θεωρώ ότι ο Ντίνος είναι σε έναν πολύ σωστό δρόμο. Έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και του χαρίζεται χρόνος συμμετοχής σε στιγμές που “καίει” το παιχνίδι. Βλέπω ένα παιδί που μπορεί να εξελιχθεί. Βέβαια έχει μικρές λεπτομέρειες που χρειάζεται βελτίωσης. Τις εντοπίζουμε καθημερινά και τις αναλύουμε σε βίντεο. Νομίζω ότι εφέτος είναι σε καλό δρόμο»

Πέρυσι το τρίποντο απουσίαζε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ εφέτος η ευστοχία από τα 6.75… ξεχειλίζει.

«Τo τρίποντο είναι βασικό κομμάτι του παιχνιδιού. Έχουν κλείσει οι χώροι και στο ΝΒΑ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Euroleague είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Στο ΝΒΑ οι σκάουτερ ψάχνουν νέα παιδιά, τα οποία ακόμα και από τη θέση “5” να μπορούν να εκτελούν από μακριά. Εφέτος έχουμε παιδιά που μπορούν να σουτάρουν με αξιοπιστία. Δεν θα γίνεται κάθε βράδυ να έχεις υψηλά ποσοστά στα τρίποντα.

Ο αθλητισμός δεν είναι στατικός. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα από τα στοιχεία που έχουμε, όπως και οι περισσότερες ομάδες στην Euroleague. Απλά σας κάνει εντύπωση ίσως γιατί ο Παναθηναϊκός πέρυσι “πονούσε” σε αυτό τον τομέα. Πλέον ήρθε η κανονικότητα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου