ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Lifestyle

PlayStation 5: Ανακοινώθηκε από τη Sony – Πότε θα κυκλοφορήσει

PlayStation 5: Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020.

PlayStation 5: Ανακοινώθηκε από τη Sony – Πότε θα κυκλοφορήσει

PlayStation 5: Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020.

PlayStation 5: Έσκασε η «βόμβα». Η Sony ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το όνομα της νέας της κονσόλας θα είναι PlayStation 5 (PS5). Ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε την περίοδο που θα κυκλοφορήσει η κονσόλα και έδωσε πληροφορίες για σχετικά με τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5.

Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει την περίοδο Holiday 2020, δηλαδή στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 με πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας να είναι τον Δεκέμβριο κοντά στα Χριστούγεννα. Η Sony αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στο νέο χειριστήριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται DualShock 5.

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Βέρτης – Ο λόγος!
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Βέρτης – Ο λόγος! 301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιαπωνικός κολοσσός τεχνολογίας τονίζει ότι ένας από τους στόχους της με την επόμενη γενιά κονσολών είναι να εμβαθύνει στην αίσθηση του immersion όταν παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Αυτό έδωσε στους σχεδιαστές της την ευκαιρία να φανταστούν εκ νέου το χειριστήριο της κονσόλας, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο βασικές καινοτομίες.

DualShock 5: Νέο σύστημα δόνησης και καινούργια triggers

Tο controller του PlayStation 5 θα αντικαταστήσει την τυπική δόνηση. Στη θέση της θα τοποθετηθεί ένα σύστημα απτικής ανάδρασης που θα σας επιτρέπει να αισθανθείτε ένα μεγαλύτερο εύρος feedback. Για παράδειγμα, η αίσθηση του να χτυπάς σε έναν τοίχο σε ένα racing παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετική από την αίσθηση όταν κάνεις τάκλιν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Από την άλλη θα μπορείς να αισθανθείς τη διαφορά όταν τρέχεις σε γρασίδι ή όταν ο χαρακτήρας σου βαδίζει σε λάσπη.

Η Sony προσθέτει ακόμη μία καινοτομία, την οποία ονομάζει “adaptive triggers”. Αναλυτικότερα, τα L2 και R2 του χειριστηρίου θα έχουν προγραμματιζόμενη αντίσταση, την οποία ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να φέρει στα μέτρα του παιχνιδιού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση με ένα αυτοκίνητο ή το τέντωμα ενός τόξου να είναι εντελώς διαφορετικά.

Το ηχείο στο νέο χειριστήριο θα είναι διαφορετικό και θα προσφέρει ακόμη περισσότερες πληροφορίες, ενώ σε αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και την πατέντα που καταχώρησε πρόσφατα η Sony για το PlayStation Assist, τον φωνητικό βοηθό και ίσως αποτελέσει μέρος του λογισμικού για το PlayStation 5. Αλλαγές έχουμε και στην υποδοχή του χειριστηρίου για το καλώδιο φόρτισης, όπου η Sony προχώρησε στη χρήση USB Type-C. Η νέα αυτή εκδοχή του χειριστηρίου βρίσκεται ήδη στα χέρια των developers και η Sony υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερα καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας.

PlayStation 5: Ταχύτερα loading και streaming

Πέρα από την επίσημη ανάρτηση στο PlayStation Blog, για άλλη μια φορά μέσα από το WIRED η εταιρία αποκάλυψε επιπλέον στοιχεία που μας δίνουν μια πιο καθαρή εικόνα για την επόμενη γενιά. Αναλυτικότερα, ο αρχιτέκτονας της κονσόλας, Mark Cerny, επιβεβαίωσε κάτι που δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρο από την αρχική ανακοίνωση τον περασμένο Απρίλιο. Το PlayStation 5 θα υποστηρίζει hardware accelerated ray-tracing μέσω της GPU του.

Επιπροσθέτως, το PlayStation 5 υποστηρίζει την ανάγνωση οπτικών μέσων με χωρητικότητα που φτάνει τα 100GB. Αυτό θα δίνει περισσότερη ελευθερία στους developers να δημιουργήσουν μεγαλύτερα παιχνίδια και φυσικά σημαίνει πως η κονσόλα θα μπορεί να κάνει ανάγνωση 4K Blu-ray δίσκων. Μαθαίνουμε ακόμη πως οι εγκαταστάσεις των παιχνιδιών θα είναι υποχρεωτικές όπως και στο PS4, μόνο που αυτή τη φορά η Sony θα δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, αφού τα παιχνίδια θα μπορούν να είναι χωρισμένα σε τμήματα. Για παράδειγμα κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για το multiplayer ενός παιχνιδιού (ή το αντίστροφο) δεν θα είναι υποχρεωμένος να περιμένει να γίνει εγκατάσταση ή να χαλάσει αποθηκευτικό χώρο.

Ο Cerny τονίζει επίσης πως η Sony έχει σχεδιάσει εκ νέου το μενού της κονσόλας. Αυτή τη φορά το UI δεν θα είναι τόσο απλό και ο παίκτης θα μπορεί να δει περιεχόμενο του παιχνιδιού πριν το ανοίξει. Για παράδειγμα θα μπορεί να δει τα διαθέσιμα multiplayer matches ενός τίτλου σε πραγματικό χρόνο απευθείας από το μενού της κονσόλας.  Τέλος, η Bluepoint Games, η οποία δούλεψε πάνω στο remake του Shadow of the Colossus για το PS4, ανακοίνωσε ήδη πως εργάζεται πάνω σε μια πολύ σημαντική κυκλοφορία για το PlayStation 5 (PS5).

Πηγή: pagenews

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...