ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 79-78: Αυτοκτονία από τον Παναθηναϊκό!

Οι "πράσινοι" έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +13 (50-63), αλλά το τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν καταστροφικό. Με επί μέρους 29-15, οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού, με τζάμπα ήττα στη Λυόν.

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 79-78: Αυτοκτονία από τον Παναθηναϊκό!

Δεν ξεκίνησε άσχημα στην επίθεση, αλλά “πιάστηκε” πολλές φορές μετεξεταστέος από τους ψηλούς της Βιλερμπάν και ιδίως τον Γιεκίρι. Ο Τζίμερ Φριντέτ πήρε τ’ όπλο του, σημειώνοντας πέντε σερί πόντους, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να χτίσει ένα σερί που θα τον βόλευε για αρχή, καθώς τα λάθη ήταν πολλά και η άμυνα στο “ζωγραφιστό” αρκετά σοφτ. Το δίδυμο Καλάθης – Ράις δεν έδωσε την απαραίτητη σιγουριά για αρχή, καθώς ο Νικ… βιαζόταν στις τελικές πάσες, αλλά όταν το βρήκε τα πράγματα έγιναν πιο άνετα (22-22, 10′).

Ο Πεδουλάκης δοκίμασε αρκετούς πάνω στους ψηλούς της Βιλερμπάν, οι οποίοι ήταν εκείνοι που έκαναν τη ζημιά, μαζεύοντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία μετέτρεπαν σε καλάθια και κρατούσαν τους Γάλλους στο παιχνίδι. Αυτός που έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα, ήταν ο Ουάιλι, ενώ καλή ήταν και η παρουσία του Μπεντίλ (αμυντικά), σε ένα διάστημα όπου ο Καλάθης άρχισε να είναι παραγωγικός, -αφήνοντας πίσω τα πέντε λάθη- και που ο εξαιρετικός και σήμερα Ντεσόν Τόμας, μαζί με τον Φριντέτ, συνέχιζαν σε πολύ καλούς ρυθμούς, με τον Ράις να κλείνει με τρίποντο εκτός ισορροπίας το ημίχρονο για το +6 των πρασίνων (40-46).

Οι “πράσινοι” ήθελαν να κρατήσουν το γεγονός πως ο Φριντέτ έδειχνε συνδεδεμένος, όπως φυσικά και ο Τόμας, μαζί με τον Καλάθη των 9 πόντων και των 7 ασίστ. Αντίθετα, ήταν σαφές πως έπρεπε να προσεχθούν τα ριμπάουντ (17-15 η Βιλερμπάν) αλλά και τις πολλές χαμένες βολές, με τους παίκτες του Πεδουλάκη να σουτάρουν καλύτερα έξω από τα 6.75μ (6/13 τρίποντα), παρά από τη γραμμή των βολών (6/14).

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 50.092 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι αν τα ζητούμενα που προέκυψαν από το πρώτο ημίχρονο (ριμπάουντ και βολές) δεν λύθηκαν, ο Παναθηναϊκός έδειξε τον λόγο για τον οποίον λογιζόταν ως το φαβορί. Μπορεί να σημείωσε 17 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κράτησε τη Βιλερμπάν μόλις στους 10, εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των Γάλλων πίσω από τα 6.75μ., πλην της καλής άμυνας. Με τον Ράις να κλείνει ξανά το δεκάλεπτο και τον Μήτογλου να δίνει τις μάχες του, ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν κινδύνευσε, αλλά μπήκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με το +13 στο τσεπάκι του.

To ματς όμως δεν είχε τελειώσει και η Βιλερμπάν δεν ήθελε να παραδοθεί άνευ προσπάθειας. Οι Γάλλοι μέσα σε δύο λεπτά έτρεξαν ένα 8-2, δια χειρός Λάιτι, κόβοντας τη διαφορά στη μέση και δείχνοντας ότι έχουν ακόμη σφυγμό. Ενδεικτικό ήταν πως το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει στους τρεις πόντους και η Βιλερμπάν είχε απαντήσει με 10 (60-66, 35′). Οι Γάλλοι το έφτασαν και στο σουτ, πιστοποιώντας την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού στην άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί “μίλησαν” οι Φριντέτ και Τόμας. Με μεγάλα καλάθια, κράτησαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, αλλα στο τελευταίο λεπτό, τα δύο σερί τρίποντα των Λάιτι και Γκαουντί έφεραν το ματς θρίλερ στα ίσα. Στα 14.6”, ο Τέιλορ πήγε στις βολές με το σκορ στο 78-78, βάζοντας 1/2 (79-78). Ο Καλάθης στην τελευταία επίθεση εκτέλεσε, δίχως αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να χάνει δικό του ματς, με αγωνιστική καθίζηση στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-46, 50-63, 79-78

.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.