ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Παναθηναϊκός: Η αυτοκτονία στη Γαλλία και η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός πήγε υποψιασμένος στη Γαλλία κρατούσε τη νίκη στα χέρια του για 35 λεπτά, αλλά για μια ακόμη φορά με μια μπασκετική αυτοκτονία γνώρισε μια οδυνηρή ήττα από τη Βιλερμπάν κι ας βρισκόμαστε στην αρχή.

Παναθηναϊκός: Η αυτοκτονία στη Γαλλία και η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός πήγε υποψιασμένος στη Γαλλία κρατούσε τη νίκη στα χέρια του για 35 λεπτά, αλλά για μια ακόμη φορά με μια μπασκετική αυτοκτονία γνώρισε μια οδυνηρή ήττα από τη Βιλερμπάν κι ας βρισκόμαστε στην αρχή.

Οι “πράσινοι” χάρισαν το παιχνίδι στους Γάλλους. Έκαναν όσα λάθη έπρεπε για να χάσουν το ματς και αντί να αρχίσουν με 2Χ2 στην Ευρωλίγκα και με μια σημαντική εκτός έδρας επικράτηση, να βάλουν προβλήματα από νωρίς, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Αναμέτρηση στην οποία η νίκη γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Τα προβλήματα για το “τριφύλλι”, τα… γνωστά. Η Βιλερμπάν, ομάδα η οποία έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, κάτι που το έδειχναν τα νούμερα, έκανε πάρτι κάτω από τη ρακέτα της ομάδας. Οι Γάλλοι πήραν 18 ριμπάουντ στην επίθεση και απ’ αυτά έβαλαν 15 πόντους στο καλάθι της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Θυμίζουμε ότι αυτό το κομμάτι είναι μια “πληγή” για την ομάδα κι ας είναι ακόμη νωρίς. Ο Παναθηναϊκός και στην πρεμιέρα είχε πρόβλημα, βλέποντας τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα να μαζεύουν 15 επιθετικά στο ΟΑΚΑ…

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.762 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από εκεί και πέρα, ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους “πράσινους” ήταν οι βολές. Με ποσοστό χαμηλό και συνολικά 14/27, παίζεις με την τύχη σου. Ο Παναθηναϊκός αστόχησε σε πολλές βολές και το πλήρωσε. Αν είχε βάλει τις μισές απ’ αυτές, τότε θα είχε κλειδώσει τη νίκη και δε θα έφτανε στη χθεσινή μπασκετική αυτοκτονία.

Τα 17 λάθη, επίσης, που έκαναν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είναι ένας αριθμός απαγορευτικός για εκτός έδρας ματς, είτε παίζει με τη Βιλερμπάν, είτε με τη… Ρεάλ Μαδρίτης.

Οσο για τον “Άρτζι” φαίνεται ότι έχει ξεκάθαρη ευθύνη στην επιλογή του να… ακολουθήσει το παιχνίδι της Βιλερμπάν στο τέλος και το χαμηλό σχήμα, όταν ο Τζεκίρι βγήκε από το παιχνίδι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επέλεξε να πάει σε ίδια τακτική, παίζοντας με τρία φόργουορντ και επαναφέροντας τον Τζόνσον (αρνητικός) που τον είχε ξεχάσει στον πάγκο! Η ομάδα μπερδεύτηκε, η άμυνα παίχθηκε με… τα μάτια και η Βιλερμπάν εκμεταλλεύτηκε το δώρο, κάνοντας την ανατροπή και φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ήττα, έτσι όπως ήρθε, είναι σκληρή. Σαφώς και δεν είναι καταδικαστική, διότι βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική. Θεωρείται, όμως, πολύ δύσκολο ομάδες που έχουν βλέψεις για καλά πράγματα φέτος να πάνε εκεί και να ηττηθούν. Μην τρελαθούμε. Δεν είναι κάτι το φοβερό και τρομερό η Βιλερμπάν. Ο Παναθηναϊκός έχασε χθες, κάνοντας αστεία λάθη και επιλογές. Κρίμα για την εξαιρετική εμφάνιση των Τόμας, Φριντέτ, αλλά και τον πολύ καλό Ουάιλι. Αδυναμίες υπάρχουν και ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να δουλέψει μαζί με τους παίκτες του για να τις διορθώσει. Πλέον, όμως, υπάρχει και η εξτρά πίεση για αποτέλεσμα και μένει να δούμε πως θα τη διαχειριστεί η ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.