ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Προμηθέας 99-68: Πράσινο ξέσπασμα πριν από την Αρμάνι

Ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" από νωρίς την υπόθεση νίκη κόντρα στον Προμηθέα, έχοντας εξάδα διψήφιων, με κορυφαίους εκτελεστές τους Μήτογλου - Τόμας και ορεξάτο τον Νικ Καλάθη, λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 99-68: Πράσινο ξέσπασμα πριν από την Αρμάνι

Η κύρια αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν η νίκη, απέναντι στην ομάδα που αντιμετώπισε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Τα επιμέρους check που έπρεπε να μπουν ήταν η καλή εμφάνιση και η καλή προετοιμασία ενόψει του ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Αν εξαιρεθεί το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, όπου οι πράσινοι παρουσιάστηκαν “μουδιασμένοι” αφήνοντας τον Φίλερ να κάνει το κομμάτι του (9-12), το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Καλάθης οργάνωνε (8 ασίστ), με τις πάσες του να έχουν αποδέκτες τους Ντεσόν Τόμας (συνεχίζει από εκεί που το άφησε) και Γιώργο Παπαγιάννη. Ο μεν πρώτος δημιουργούσε προβλήματα στο ποστ, ενώ ο δεύτερος τελείωνε κάθε προσπάθεια για alley oop. Η τριάδα αυτή (Καλάθης 6 πόντοι – 8 ασίστ, Τόμας 13 πόντοι, Παπαγιάννης 11 πόντοι) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο άνετο +25 του ημιχρόνου (50-25), με ολίγη από τον… θεαματικό Φριντέτ (8π).

Αν εξαιρεθεί το σερί 7-0 που έτρεξε ο Προμηθέας στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν οι πράσινοι ήθελαν να προσφέρουν θέαμα, κάνοντας αρκετά λάθη, το υπόλοιπο ματς κύλησε εξαιρετικά. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής του δευτέρου ημιχρόνου, μαζεύοντας τα ριμπάουντ και βάζοντας αρκετά “παλικαρίσια” καλάθια από το ζωγραφιστό, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 30 πόντων. Στα γκαρντ, ο Καλάθης κάθισε στον πάγκο, έχοντας δώσει διψήφιο νούμερο ασίστ, με το δίδυμο Ράις – Παππά να βγάζει αρκετά λεπτά στο παρκέ. Έπειτα, πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Παπαδάκης, σκοράροντας και εκείνος με τη σειρά του, σε ένα δεκάλεπτο όπου το μόνο που θα φανέρωνε είναι η τελική διαφορά στο σκορ, με το ματς να λήγει στο 99-68.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-25, 76-48, 99-68

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.888 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.