ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Αλεσάντρο Σόλι στο panathinaikos24.gr

Ο Ιταλός σκάουτερ ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και συνέβαλε στη μεταγραφή του Μαυρία στη Σάντερλαντ, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τα όσα τον συνδέουν με τη χώρα μας, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το τι συνέβη στις συζητήσεις με τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο Αλεσάντρο Σόλι στο panathinaikos24.gr

Είναι ο άνθρωπος που, όπως τονίζει, ανακάλυψε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο από τη Βραζιλία και τον έφερε στην Ευρώπη, την περίοδο που συνεργαζόταν με τη Χόφενχαϊμ. Τώρα τον καμαρώνει βλέποντάς τον ως έναν από τους παίκτες – κλειδιά της Λίβερπουλ του Κλοπ. Με το ίδιο καμάρι όμως, μιλά και για το πρότζεκτ της Πιασέντζα, στην οποία ανέλαβε ως επικεφαλής σκάουτερ τη χρονιά όπου υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία λόγω χρεών και με τις επιλογές του τη βοήθησε στο να κάνει τα πρώτα βήματα για να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες.

Πέραν τούτου, ο Αλεσάντρο Σόλι έχει καταφέρει να φτιάξει ένα δίκτυο, είτε σε πόστα κλειδιά τμημάτων σκάουτινγκ, είτε ως εξωτερικός συνεργάτης και στη Σουηδία, λόγω της θητείας του στη Μιάλμπι, πέραν του ιταλικού και του γερμανικού πρωταθλήματος. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και τη σύνδεσή του με την Ελλάδα, η οποία κινείται σε επαγγελματικό αλλά και συναισθηματικό πλαίσιο.

Οι ελληνικές του ρίζες (η γιαγιά του είναι Ελληνίδα) τον δένουν με τη χώρα μας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, βοήθησε στο να γίνει η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ το 2013, ενώ αργότερα, συνεργάστηκε με την ΑΕΚ. Το όνομά του «έπαιξε» στο πράσινο ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες και το Panathinaikos24.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Σόλι ώστε να διαπιστώσουμε τι πραγματικά συνέβη με τον Παναθηναϊκό.

Θυμίζουμε ότι οι πράσινοι διέψευδαν τα περί προχωρημένων επαφών και τόνιζαν ότι ο Ιταλός αυτοπροτάθηκε και τίποτε περισσότερο. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο ίδιος μέσω του panathinaikos24.gr.

«Γνωρίζω τον Νίκο Νταμπίζα, αλλά όχι από παλιά. Πριν από περίπου ένα μήνα, είχαμε μία συζήτηση. Από την πλευρά μου, του έκανα πρόταση να αναλάβω το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, αξιοποιώντας τις γνώσεις μου και τις επαφές μου. Γενικά, δεν βλέπω κάτι κακό στο γεγονός πως αυτοπροτάθηκα. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο…»

Όσο για το εάν το θέμα με τον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να «τρέχει», ο Σόλι ανέφερε τα εξής: «Όπως σας είπα και προηγουμένως, μιλήσαμε μία φορά με τον Νίκο Νταμπίζα. Ανταλλάξαμε ιδέα γύρω από το ποδόσφαιρο και τίποτα παραπάνω. Δεν μου έγινε κάποια επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό.

Στην ερώτηση για το πώς θα έβλεπε την προοπτική συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Θα ήθελα να αποκτήσω εμπειρίες με μία ελληνική ομάδα από τη θέση του επικεφαλής σκάουτινγκ. Είχα χτίσει επαφές παλαιότερα με την ΑΕΚ και θα ήμουν χαρούμενος εάν μου δινόταν η ευκαιρία να τις συνεχίσω. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που με «συγκινεί», καθώς είμαι δεμένος συναισθηματικά μαζί της».

Έπειτα, ο Αλεσάντρο Σόλι ανέδειξε, τη σημασία που έχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένα καλά οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ: «Πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Εάν ένα κλαμπ δίνει την ευκαιρία σε μία ομάδα καταρτισμένων ανθρώπων να δουλέψουν πάνω σε αυτό, τότε αργά ή γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ένας σύλλογος μπορεί να βοηθηθεί οικονομικά, ενσωματώνοντας στις τάξεις του νεαρά ταλέντα ή ποδοσφαιριστές με υψηλό ταλέντο αλλά όχι τόσο υψηλή τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Εάν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές αναδείξουν το ταλέντο τους, τότε συνήθως πωλούνται με ποσά που είναι τριπλάσια, πενταπλάσια, ή και παραπάνω από την αρχική τους αξία. Το οικονομικό όφελος είναι μεγάλο, ενώ υπάρχει άνοδος και από την πλευρά του πρεστίζ του συλλόγου”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.