ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Το θέμα δεν είναι η τελευταία φάση, αλλά τι έγινε μέχρι τότε

Ο Παναθηναϊκός μετά τη δεύτερη σερί ήττα του στην Ευρωλίγκα μπαίνει από νωρίς σε μικρές περιπέτειες. Τι έφταιξε, όμως, και η ομάδα έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα; To panathinaikos24.gr αναλύει.

Το θέμα δεν είναι η τελευταία φάση, αλλά τι έγινε μέχρι τότε

Ο Παναθηναϊκός μετά τη δεύτερη σερί ήττα του στην Ευρωλίγκα μπαίνει από νωρίς σε μικρές περιπέτειες. Τι έφταιξε, όμως, και η ομάδα έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα; To panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε χθες απέναντί του τη Βιλερμπάν, αλλά μια πολύ καλύτερη ομάδα. Την Αρμάνι των εκατομμυρίων, η οποία μπορεί να έπαιζε με απουσίες, αλλά έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα και χαρακτήρα. Ενα χαρακτήρα που δεν έδειξε ΞΑΝΑ το τριφύλλι. Ηττα με ίδιο σκορ, με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη κι όταν οι “πράσινοι” πέρασαν μπροστά με μικρή διαφορά σε κρίσιμα σημεία, δεν διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και ότι έχτιζαν, γκρεμιζόταν μέσα σε λίγο χρόνο, για να φτάσουμε στο φινάλε. Ενα φινάλε που είχε την ίδια κατάληξη.  Ο Καλάθης πήρε τη φάση και αστόχησε. Δεν πρέπει, όμως, να στεκόμαστε εκεί, στο ένα τελευταίο σουτ. Πρέπει, αντιθέτως, να δώσουμε βάση στο τι έγινε πριν και να βρούμε τις αιτίες της νέας ήττας.

Αρχικά, χθες ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από κάτι που όλοι ξέρουμε ότι αποτελεί το δυνατό του σημείο: Την περιφέρειά του. Με 3/20 τρίποντα και όλα από τον Καλάθη (!), καταλαβαίνει κανείς το πρόβλημα. Τρομερή αστοχία, κακές επιλογές, βεβιασμένα σουτ δίχως πλάνο. Το τελευταίο, φυσικά, βαραίνει τον Αργύρη Πεδουλάκη, που καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να σχεδιάσει κάποια πράγματα διαφορετικά, ώστε να βγουν στο παρκέ. Αλλιώς, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το κακό για τον ίδιο και για την ομάδα είναι ότι με δυο ήττες νωρίς, μπαίνει σε περιπέτειες και τρέχει.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 8.287 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτοί που κράτησαν την ομάδα χθες ήταν ο Καλάθης και ο Γουάιλι. Ο πρώτος σημείωσε 23 πόντους και κανείς δεν πρέπει να του ρίχνει ευθύνες επειδή δεν μπήκε το τελευταίο σουτ, ενώ ο δεύτερος με 17 ήταν εκεί σε κρίσιμα σημεία, με τρομερή διάθεση, με ενέργεια και με απίστευτη δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Φριντέτ έμεινε στα χαμηλά, αλλά όταν έπαιρνε ρυθμό έπειτα από λίγο έβγαινε (!), ο Τόμας με 4 πόντους πραγματοποίησε μια από τις πιο άσχημες εμφανίσεις του, ο Παπαγιάννης αγωνίστηκε μόλις σε 4 λεπτά, ο Τζόνσον δείχνει ξεκάθαρα να μην έχει ρυθμό και ρόλο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βρει ο Πεδουλάκης, ενώ ο Μήτογλου βοήθησε πολύ κυρίως στα ριμπάουντ και την άμυνα.

Η ήττα ήρθε και ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Το ζητούμενο είναι να διορθωθούν από νωρίς τα κακώς κείμενα, προκειμένου αυτά τα άσχημα αποτελέσματα που ήρθαν από νωρίς, να καλυφθούν με άλλες νίκες. Δεν έχει χαθεί κάτι, αλλά αν συνεχιστεί όλο αυτό, θα χαθούν  πολλά. Επιβάλλεται βελτίωση, διαφορετικός σχεδιασμός κάποιων πραγμάτων και ορθότερη διαχείριση των παιχνιδιών και των καταστάσεων. Τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον προπονητή

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...