Μπάσκετ

Πεδουλάκης: «Κάνουμε δοκιμές στο πρωτάθλημα»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι οι πράσινοι χρησιμοποιούν το πρωτάθλημα για να κάνουν διάφορες δοκιμές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης:

«Ήταν σημαντική η διαχείριση μετά από 36 ώρες. Για 30 λεπτά είχαμε ενέργεια, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο χαλάρωσε το μυαλό μας ίσως και λόγω σκορ. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό όμως. Στα τελευταία 5 λεπτά συγκεντρωθήκαμε. Ήταν ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι λόγω και της διαφορές δυναμικότητας των δύο ομάδων».

Για τα 16 τρίποντα του ΠΑΟΚ και αν τα περίμενε:

«Από την εμπειρία μου, ξέρω ότι τα πιο εύκολα παιχνίδια για αυτό το επίπεδο, είναι με τις ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας γιατί δεν έχεις πίεση. Στο μπάσκετ είναι μεγάλο πράγμα το «πρέπει» και η πίεση. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα, γιατί δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε, που μπορεί να μην ταιριάζουν με τα στοιχεία των παικτών. Με ευχαριστούν οι 30 ασίστ. Υπήρχαν κομμάτι που θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Δουλεύουμε για κάποια πράγματα που θα πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκα».

Για την απόσταση του Παναθηναϊκού από τις άλλες ομάδες της Ελλάδας και αν αυτό, του δημιουργεί θέμα στην Ευρωλίγκα:

«Με αυτό ζει ο Παναθηναϊκός αρκετά χρόνια. Δεν είναι εδώ ο χώρος για να μιλήσουμε για τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή φέτος. Έχει 7 διαβολοβδομάδες. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δυνατές προπονήσεις, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε, το ελληνικό πρωτάθλημα για να κάνουμε πράγματα. Δεν έχουμε επιλογή. Φαίνεται ότι δεν είναι σωστό, αλλά το κάνουμε, γιατί έτσι πρέπει».

Για τη ζώνη του ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο και αν αυτή προβλημάτισε την ομάδα του:

«Απέναντι στη ζώνη, προσπαθήσαμε να δώσουμε ροτέισον σε όλους. 36 ώρες ανάμεσα σε δύο παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Μόλις μπήκαν κάποια συγκεκριμένα παιδιά, με τα στοιχεία για να αντιμετωπίσουν τη ζώνη, τελείωσε κιόλας. Ήταν καλό όμως, για να το δούμε στη συνέχεια και τα λάθη που κάναμε».

Exit mobile version