ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Νίκη με πολλά κέρδη για τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, στέκεται στην εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά στον μεγάλο πρωταγωνιστή, Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Νίκη με πολλά κέρδη για τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, στέκεται στην εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά στον μεγάλο πρωταγωνιστή, Τάσο Χατζηγιοβάνη.

*Την ήθελε πολύ τη νίκη ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ατρόμητο, για λόγους που έχουμε αναφέρει. Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, η βαθμολογική θέση της ομάδας, η κακή της ψυχολογία, αλλά το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή, καθιστούσαν αναγκαίο το “διπλό” στο Περιστέρι. Ένα “διπλό” που ήρθε και μάλιστα με (σχεδόν) ιδανικό τρόπο για την ομάδα. Με το καλύτερο φετινό παιχνίδι των “πράσινων”, με σκόρερ τον ποδοσφαιριστή γύρω από τον οποίο είχε προηγηθεί ένα μεγάλο σίριαλ και σε ένα σημείο όπου η λέξη restart, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ κι ας έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

*Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν εξαιρετική. Κυριάρχησε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, πίεσε ψηλά, είχε κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, απειλούσε χάνοντας ευκαιρίες και σκόραρε ένα γκολ, χάρη στην εκπληκτική συνεργασία του Μπουζούκη με τον Χατζηγιοβάνη και την εντυπωσιακή εκτέλεση του τελευταίου, ο οποίος τελείωσε τη φάση σαν σέντερ φορ… killer.

*Μας έλειψε πολύ ο… ελληνικός Παναθηναϊκός. Τον είδαμε σήμερα με την παρουσία  των Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή στην ενδεκάδα, μαζί με τους υπόλοιπους. Η αλήθεια είναι ότι τη φράση “Μπουζούκης για τον Χατζηγιοβάνη και γκολ” είχαμε να την ακούσουμε καιρό. Έπρεπε να ξανασυμβεί αυτό. Για να μην αμελήσουμε ποιο είναι το παρόν, αλλά και το μέλλον αυτής της ομάδας…

*Ο Χατζηγιοβάνης, στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα και λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του για νέο συμβόλαιο ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του “τριφυλλιού”. Έβαλε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ήταν μέσα στις φάσεις, είχε σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας και έβγαλε μεγάλη διάθεση και όρεξη στο γήπεδο! Ο πανηγυρισμός του στο γκολ και το ξέσπασμα του, δείχνει ότι κρατούσε πολλά το τελευταίο διάστημα μέσα του…

*Από το 65′ και μετά η απόδοση των πράσινων άρχιζε να πέφτει, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να ανεβάσει στροφές και να γίνει πιο πιεστικός. Η καλή ανασταλτική λειτουργία του “τριφυλλιού”, όμως, δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να απειλήσουν, με εξαίρεση την ευκαιρία του Μανούσου στο 72′. Παρά το γεγονός ότι η κούραση επηρέασε τους πράσινους, το μυαλό ήταν καθαρό, οι ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένοι και αυτή τη φορά δεν είχαν την αφέλεια περασμένων αναμετρήσεων.

*Ο Καμπετσής κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μακέντα και η αλήθεια είναι ότι πάλεψε πολύ και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Δεν ήταν εντυπωσιακός, δε βρέθηκε σε θέση βολής. Κέρδισε, όμως, αρκετές μονομαχίες, έσπαγε την μπάλα, βοηθούσε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι και απασχολούσε τους αντιπάλους αμυντικούς. Θετικό σημάδι αυτό ενόψει της συνέχεια στο πρωτάθλημα.

*Το αμυντικό δίδυμο Πούγγουρα – Σένκεφελντ ήταν ξανά σοβαρό. Με καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και με τον Ολλανδό να πραγματοποιεί μια ακόμη ηγετική εμφάνιση, η άμυνα της ομάδας κράτησε το μηδέν και επέδειξε ωριμότητα σχεδόν σε όλο το 90λεπτο.

*Η εμφάνιση του πρώτου μέρους πρέπει να είναι οδηγός για τα επόμενα παιχνίδια. Με τέτοια απόδοση ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος, πιο αποτελεσματικός και φυσικά ανταγωνιστικός στη συνέχεια. Η ομάδα σήμερα έβγαλε αποφασιστικότητα, ποιότητα στο παιχνίδι της, μυαλό και ψυχή! Ολα αυτά είναι κέρδη. Στη σημερινή εμφάνιση πρέπει άπαντες να επενδύσουν. Ας μη λέμε περισσότερα και ας περιμένουμε να δούμε. Αδυναμίες υπάρχουν ακόμα και δεν είναι λίγες. Το σημερινό πρέπει, απλώς, να είναι μια καλή αρχή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ