ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Θεία δίκη με Τάσο και νίκη με μηνύματα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Χατζηγιοβάνη και την δικαίωσή του, αλλά και το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι και τα μηνύματά του.

Θεία δίκη με Τάσο και νίκη με μηνύματα!

Είναι αυτό που λέμε Θεία δίκη. Αυτό έγινε με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Αυτό το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εδώ και τρεις μήνες, λόγω της ανανέωσης του συμβολαίου του. Έφθασε μέχρι σε σημείο να δέχεται μηνύματα από κάποιους φίλους της ομάδας και η ψυχολογία του ήταν τσαλακωμένη. Και χθες λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του μπήκε μέσα στο γήπεδο και με μία γκολάρα έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Και ήταν ο Χατζηγιοβάνης, που βλέπαμε πέρυσι, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο και όσο είχε δυνάμεις. Υπάρχει Θεός και δικαίωσε αυτό το παιδί, για την υπομονή του, την ψυχραιμία του απέναντι στην συμπεριφορά απέναντί του του Νίκου Νταμπίζα, που είχε στιλώσει τα πόδια και δεν έκανε την λίγο βελτιωμένη –σε κάποιους όρους πρόταση- που ήθελε ο παίκτης και στις συζητήσεις, που είχε μαζί του αντί να κάνει ένα βήμα να τελειώσει το θέμα κατηγορούσε τον μάνατζέρ του! ΠΟΤΕ δεν θα υπέγραφε αν έμενε ο Νταμπίζας. Έφυγε και αμέσως ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο. Αυξησε λίγο τις πάγιες αποδοχές του παίκτη, του έβαλε μπόνους συμμετοχών, συμφώνησε αν έρθει πρόταση 2 εκ. ευρώ από ομάδα του εξωτερικού να φύγει και αυτό ήταν όλο. Ότι δεν έκανε ο Νταμπίζας τρεις μήνες, το έκαναν μέσα σε 48 ώρες Δώνης, Κωστάντος και ο Αλαφούζος, που έστειλε την τελική πρόταση. Και το πόσο θετικά επηρεάστηκε ο Χατζηγιοβάνης από αυτό φάνηκε και με το γκολ και με την απόδοσή του.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μία σημαντική νίκη, την πιο μεγάλη φετινή, ήταν η δεύτερη, αλλά σε έδρα δύσκολη, που η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν πέρναγε. Εκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, που προηγήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο αλλά είχε και άλλες τρεις ευκαιρίες, για γκολ, που αν το έβαζε θα τελείωνε το ματς. Δεν μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο έριξε την απόδοσή του επηρεασμένος από το γεγονός, ότι για διαφόρους λόγους κάποιοι παίκτες κουράστηκαν . Είτε διότι είχαν δύο συνεχόμενα ματς με την Εθνική, όπως ο Κουρμπέλης, είτε διότι είχαν καιρό να παίξουν και δεν είχαν ρυθμό(Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης), είτε διότι έτρεξαν υπερβολικά στο πρώτο ημίχρονο (Μπουζούκης). Το καλό είναι, ότι στο κακό δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε, παρά μόνο μία φορά και στο τέλος έφθασε άνετα στη νίκη.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.435 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που έχει δέσει. Ο Σένκεφελντ είναι μακράν της δεύτερης η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή και ο Πούγγουρας βελτιώνεται δίπλα του. Με δύο κεντρικά χαφ, που έκαναν το καλύτερο παιχνίδι μαζί. Κουρμπέλης και Δώνης ήταν άψογοι και ανασταλτικά και δημιιουργικά. Δύο μπακ, που θύμισαν τον εαυτό τους, ειδικά ο Ινσούα και έναν Μπουζούκη να παίζει σαν …σεληνιασμένος μαζί με τον «φτιαγμένο» Χατζηγιοβάνη και τον Καμπετσή σε θέση φορ, να έχει καλή απόδοσή. Τα ελληνάκια είναι και πάλι εδώ και θύμισαν τα περσινά καλά παιχνίδια της ομάδας στον πρώτο γύρο.

Αυτή η νίκη είχε μηνύματα. Πρώτον το ότι από την στιγμή, που οι ξένοι, που έφερε ο Νταμπίζας το καλοκαίρι δεν κάνουν τίποτα ιδιαίτερο μέχρι τώρα, είναι καλύτερα να εμπιστευτεί ο Δώνης αυτούς, που ξέρει και ξέρουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο Δώνης πιστώνεται την χθεσινή νίκη και για την 11αδα και για την τόλμη στις αλλαγές του(Αλεξανδρόπουλος) και για την διαχείρηση στο δεύτερο ημίχρονο και την αλλαγή του 4-2-3-1 σε 4-3-3. Κάποιους, βέβαια, τους στενοχώρησε διότι περίμεναν να χάσει ο Παναθηναϊκός, με την …ελπίδα να φύγει ο Ελληνας τεχνικός, αλλά δεν πειράζει, ξυδάκι…

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας, για άλλο ένα παιχνίδι, ήταν εξαιρετική, για αυτό και κέρδισε. Αν δεχόταν γκολ δύσκολα θα κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, αφού στο γκολ είναι δύσκολος. Το καλοκαίρι δεν ήρθαν σκόρερς στην ομάδα, αλλά …τραυματίες, άπειροι και παίκτες ιδιόρρυθμοι.

Η νίκη είναι σπουδαία, αλλά στοπ. Για να έχει αξία χρειάζεται και η νίκη επί της Λάρισας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα η ψυχολογία είναι πολύ καλή πλέον και αρκετοί παίκτες, που είχαν πρόβλημα με την συμπεριφορά του Νταμπίζα φαίνεται πιο απελευθερωμένοι.

Και να κλείσω με δύο λόγια για τον Νταμπίζα. Το καλοκαίρι είχε τρεις στόχους. Να φέρει ξένους, καλύτερους από τους παίκτες, που έχει η ομάδα, να ανανεώσει συμβόλαια κυρίως των νεαρών Ελλήνων και να απεμπλακεί η ομάδα από παίκτες, που δεν υπολογίζει. Απέτυχε και στα τρία και έφυγε σωστά. Τόσο απλά. Και μην πει κανείς, ότι δεν είχε μπάτζετ, για να φέρει καλύτερους παίκτες, διότι η απάντηση είναι στο Νέιρα και τον Σεμέδο του ΟΦΗ και σε άλλους ξένους παίκτες μικρομεσαίων ομάδων, που λάμπουν στο πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα θα πρέπει ο Νταμπίζας, όταν δέχεται κριτική αντί να στέλνει απειλητικά μηνύματα, να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να κάνει, απλά αποδείχθηκε λίγος, για τον Παναθηναϊκό ακόμα και σε αυτή την περίοδο, που δεν έχει καμία σχέση

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.