Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλαφούζος ασχολήθηκε ζεστά με την περίπτωση επιστροφής του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Live Sport, συνέβη και το καλοκαίρι του 2018, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας.

Τότε ήταν που ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πει το όνομα του Σουηδού στον Νίκο Νταμπίζα. Η Αλ Αΐν χρωστούσε ακόμα χρήματα και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί το γεγονός και να τον κάνει δικό του, αρκεί να έριχνε τις απαιτήσεις του. Να έβαζε και κάποια μπόνους ή ακόμα – ακόμα να τον έπαιρνε και δανεικό για ένα χρόνο, έως ότου λήξει το συμβόλαιό του. Δε συνέβη κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους και ο Παναθηναϊκός πήρε τον Μακέντα.

Όπως δε συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της Κράσνονταρ. Πολλά τα εκατομμύρια. Οι Ρώσοι ήθελαν να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και… σκορπούσαν χρήμα. 2,5 απ’ αυτά τα έδωσαν στον Σουηδό για ένα χρόνο. Και αυτό είναι το μυστικό για το μέλλον. Το συμβόλαιο του Μάρκους, που τελειώνει το καλοκαίρι. Και βγαίνει και πάλι ελεύθερος στην αγορά. Στα 34 πια. Τόσα θα κλείσει τον επόμενο Αύγουστο.

Μην μου πείτε πως στα 34 χρόνια θα βρει ανάλογο συμβόλαιο. Αποκλείεται να υπάρξει ομάδα που να δώσει τα ίδια λεφτά στον Μπεργκ που οδεύει προς τη δύση της καριέρας του. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί. Διότι για την Ελλάδα, ακόμα και ο 34αρης και ο 35αρης Μπεργκ θα κάνει τη διαφορά. Θα έρθει και θα βάλει 15 γκολ.

Ο Αλαφούζος, έτσι κι αλλιώς, σκοπεύει από το ερχόμενο καλοκαίρι και αν όλα πάνε καλά έως τότε και έχει έρθει σε μια οικονομική ισορροπία το… μαγαζί, να το ανεβάσει το μπάτζετ. Όχι σε επίπεδα… πρωταθλητισμού, αλλά ένα συμβόλαιο 600-700 χιλιάρικα θα το δώσει αν βρεθεί παίκτης ηγέτης. Και ο Σουηδός είναι τέτοιος.

Να βάλει και κάποια μπόνους και να φτάσει κοντά στο εκατομμύριο το συνολικό deal, που θα ντύσει και πάλι στα πράσινα έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες της πράσινης εξέδρας.

Που αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο το προηγούμενο καλοκαίρι, λόγω της ιστορίας με τον Ολυμπιακό και της άρνησής του να πάει εκεί λόγω του πράσινου παρελθόντος.

Υπομονή λοιπόν. Μάρκους Μπεργκ… reloaded.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου