ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πεδουλάκης: «Αν υπήρχαν Παππάς και Αθηναίου, ο Καλάθης θα έμενε εκτός σήμερα»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, τονίζοντας μάλιστα ότι το ματς δεν μπορεί να ... σηκώσει κριτική.

Πεδουλάκης: «Αν υπήρχαν Παππάς και Αθηναίου, ο Καλάθης θα έμενε εκτός σήμερα» | panathinaikos24.gr

Αναλυτικά όσα είπε ο Πεδουλάκης:

«Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι συντήρηση εν όψει της διαβολοεβδομάδας που ακολουθεί. Πήραμε τη νίκη, κάναμε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χάσαμε αρκετές μάχες στο ένας εναντίον ενεός. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό είναι και θέμα συγκέντρωσης. Παράλληλα είναι και λογικό, καθώς έπρεπε να κάνομε κατανομή δυνάμεων».

Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος να έχει υπομονή και να στηρίξει – Ο Παναθηναϊκός δεν φώναζε για πλάκα τόσα χρόνια για τον Μπερτομέου»
Παπαδόπουλος: «Ο κόσμος να έχει υπομονή και να στηρίξει – Ο Παναθηναϊκός δεν φώναζε για πλάκα τόσα χρόνια για τον Μπερτομέου» 1.435 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ερώτηση για τον τομέα των ριμπάουντ και αν τον προβληματίζει απάντησε: «Είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να αλλάξουμε άμεσα. Αρκετά παιδιά μετά το σουτ έχουν συνηθίσει να σκέφτονται άμεσα την επίθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό είναι όντως κάτι που με έχει προβληματίσει και πρέπει να δουλέψουμε για να το διορθώσουμε. Στο επίπεδο της Ευρωλίγκας πρέπει να πάρεις πρώτα το αμυντικό ριμπάουντ για να τρέξεις στη συνέχεια. Έχουμε μια συνήθεια να φεύγουμε προς το καλάθι. Αυτό θα αλλάξει. Ο Παπαπέτρου στην Ρωσία έκανε πολύ καλή δουλειά.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο ότι έχουμε τρεις παίκτες στις θέσεις “1” και ”2” και όταν μπαίνουμε σε σερί αγώνων η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα για τον Νικ αλλά και τους άλλους δύο παίκτες στην περιφέρεια. Στο τέλος ο Παπαδάκης έδειξε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Ηρέμησε την ομάδα. Το δεδομένο είναι πως μας λείπουν τα γκαρντ μας. Και αυτοί οι τρεις έχουν ήδη πάρει μεγαλύτερο κομμάτι. Αν Παππάς και Αθηναίου ήταν ΟΚ, ο Νικ δεν θα ήταν καθόλου στην δωδεκάδα σήμερα και ο Φριντέτ θα έπαιζε λιγότερο. Θα ήταν μέσα απλά γιατί του κάνουν καλό τα παιχνίδια. Να μάθει το ευρωπαϊκό στυλ αγωνιζόμενος στα ματς του πρωταθλήματος και την Ευρωλίγκας. Προσαρμόζεται σιγά-σιγά τόσο στο αμυντικό κομμάτι, που ήταν και το ζητούμενο, όσο και στο επιθετικό, όπου διαβάζει ακόμα καλύτερα το παιχνίδι. Δημιουργεί και εκτελεί.

Σχετικά πάλι με το ριμπάουντ θα το αλλάξουμε. Μπορεί και ο Ντεσόν να πάει στην θέση “3” ώστε να ψηλώσουμε το σχήμα και να δυναμώσουμε. Εκεί υπάρχουν λύσεις. Στα γκαρντ δεν υπάρχουν. Έχουμε δύο παιδιά με ρήξη χιαστού και αυτό είναι που με προβληματίζει. Αυτό μπορεί να πάει μέχρι ένα σημείο. Δεν έχουμε την δυνατότητα κιόλας κάποιος να μείνει έξω. Μπορεί να κάνουμε κάποια τρικ και να βάλουμε τον Παπαπέτρου ή Τζόνσον στο “2” αλλά χάνουμε σε δημιουργία, ταχύτητα και στο κατέβασμα της μπάλας. Αυτό είναι για 3-4 λεπτά για να αλλάξεις τον ρυθμό. Δεν είναι για να το εφαρμόσεις για μεγάλο διάστημα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close