ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, μπάλα και… υποχρέωση

Στο μεσημεριανό ματς του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη υποχρέωση να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ και να αρχίσει σιγά - σιγά να αφήνει πίσω του το κάκιστο ξεκίνημα της σεζόν. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, μπάλα και... υποχρέωση

Στο μεσημεριανό ματς του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη υποχρέωση να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ και να αρχίσει σιγά – σιγά να αφήνει πίσω του το κάκιστο ξεκίνημα της σεζόν. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Είναι ωραίο να βλέπεις ποδόσφαιρο μεσημεριανές ώρες όπως θα συμβεί στη σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ. Θυμίζουμε ότι η σέντρα είναι προγραμματισμένη στις 15:00. Μας γυρίζουν πίσω στον χρόνο τέτοιες ώρες. Στη δεκαετία του ’90, όταν τα περισσότερα ματς γίνονταν νωρίς και ο κόσμος λίγο μετά τον καφέ του ή ακόμη και το μεσημεριανό του φαγητό πήγαινε στο γήπεδο και το απολάμβανε.

*Κάπως έτσι είναι και το σημερινό. Κυριακή, καλός καιρός, ήλιος και… μπάλα. Οποιος πάρει την απόφαση να πάει στο ΟΑΚΑ για να δει το παιχνίδι, θα περάσει όμορφα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η προσέλευση του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι. Από τη μια η απογοήτευση, το συνεχές άδειασμα για την κατηφόρα στα διοικητικά και οι εσωτερικές κόντρες, από την άλλη το… ζέσταμα κάποιων και η διαπίστωση για μια “νέα αρχή” μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Για να δούμε, λοιπόν, πόσοι θα βρεθούν σήμερα στην Καλογρέζα.

*Δε χωρά αμφιβολία ότι η νίκη για το τριφύλλι αποτελεί μια μεγάλη υποχρέωση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει με θετικά αποτελέσματα, μετά το “διπλό” επί του Ατρομήτου. Αν πάρει σήμερα το τρίποντο, θα ανέβει αρκετά στη βαθμολογία (σ.σ. η ΑΕΛ έχει ένα βαθμό περισσότερο) και φυσικά θα… φτιάξει χαρακτήρα. Με δυο σερί επικρατήσεις, η ψυχολογία θα είναι πολύ καλή ενόψει των δύσκολων αγώνων με ΠΑΟΚ (Τούμπα) και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ).

*Ο Μακέντα αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα. Ο Ιταλός είναι καλά εδώ και μέρες, μετά τους πόνους που είχε στη μέση και, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει. Οι άλλες δυο αλλαγές θα είναι στα ακραία μπακ. Ο Αποστολάκης έχει προβάδισμα για δεξιά (αουτσάιντερ για τη θέση ο Νούνες) και ο Χατζηθεοδωρίδης για αριστέρα. Οι υπόλοιποι θα μείνουν ως έχουν.

*Εννοείται ότι ένα σχετικά γρήγορο γκολ σήμερα θα είναι ό, τι καλύτερο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κάνει τους ποδοσφαιριστές πιο άνετους ενόψει της συνέχειας του αγώνα και θα λύσει τα πόδια. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα φέτος, έχοντας σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα μόλις δυο φορές, κόντρα σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Α, και με την Ξάνθη, αλλά τότε έγιναν… άλλα και το γκολ δε μέτρησε.

*Μην ξεχνάμε ότι η νίκη εντός έδρας αγνοείται. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει τρίποντο στα μέχρι τώρα ματς σε ΟΑΚΑ, αλλά και Ριζούπολη. Αυτό πρέπει να σταματήσει από σήμερα. Η νίκη είναι υποχρεωτική για το τριφύλλι και ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί με κάθε τρόπο (ποδοσφαιρικά πάντα…).

*Και κάτι τελευταίο. Ας σταματήσει η… Νταμπιζολογία. Πάει αυτό, πέρασε. Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί παρελθόν εδώ και μέρες για αρκετούς λόγους, που έχουν γραφτεί, έχουν ειπωθεί, έχουν αναλυθεί. Δε βοηθάει σε κάτι να μένουμε σε αυτό και να συνεχίζουμε τη συζήτηση “γιατί”, “πως”, “πότε” κλπ. Σε κάθε δουλειά του κόσμου και ιδιαίτερα στον αθλητισμό, αυτά συμβαίνουν και μάλιστα συχνά. Η ζωή προχωράει, όπως και ο Παναθηναϊκός. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά τα λάθη να μην επαναληφθούν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ