ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Γύρισε ξανά στη μιζέρια!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για το νέο πισωγύρισμα του ανύπαρκτου αγωνιστικά και διοικητικά Παναθηναϊκού.

Γύρισε ξανά στη μιζέρια!

Το λέγαμε και μετά το Περιστέρι. Δεν είναι να λες καλή κουβέντα για τον Παναθηναϊκό άμα δεν δεις διάρκεια. Εκεί αυτοί να σε διαψεύσουν ξανά. Να σε ξενερώσουν και να σε βουτήξουν ξανά στη μιζέρια και την εσωστρέφεια σε ένα πισωγύρισμα από τα λίγα…

Οταν ακόμη και σε μια στοιχειωδώς καλή μέρα καταφέρνεις να χάσεις από τη Λάρισα μέσα στο γήπεδο σου δυστυχώς αλλά δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Δεν το μάθαμε τώρα, απλά το θυμηθήκαμε πάνω που πήγαμε να ξεχαστούμε λιγουλάκι… Εγιναν τόσα πολλά κόντρα στην Λάρισα που πρέπει να τα χωρίσεις σε ενότητες για να μην τα ξεχάσεις.

Καταρχήν είναι ανεπίτρεπτος ο τρόπος με τον οποίο μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό σημαίνει απλά ότι σε επίπεδο πνευματικής προετοιμασίας δεν υπάρχεις πουθενά. Πάμε παρακάτω. Παραδόξως ομάδα αντέδρασε. Το πάλεψε, πίεσε και έβαλε ένα γκολ που φυσικά και έπρεπε να μετρήσει αλλά στο ακύρωσε νταηλίκι ο… κορυφαίος. Εκανε αυτό που δεν θα τολμούσε να κάνει σε καμία άλλη έδρα μεγάλης ομάδας αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πάψει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Ενας Σιδηρόπουλος ο οποίος ακόμη και με var επέλεξε να κρατήσει στο παιχνίδι τον Ουάρντα επιβεβαιώνοντας αυτό που δυστυχώς ΟΛΟΙ γνωρίζουμε: Οτι σε επίπεδο αντιμετώπισης από τα κέντρα αποφάσεων είσαι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Πιο πολύ τη Λάρισα υπολογίζουν παρά εσένα και αυτό τα λέει όλα. Γνωστό κι αυτό αλλά δεν αντέχεται να το ζεις κάθε βδομάδα…

Το δυστύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν ήταν τόσο κακός. Αρα καταλαβαίνει κανείς και πόσο χαμηλό έχει γίνει το ταβάνι του. Το βασικό του πρόβλημα είναι στο γκολ. Δεν το έχει με τίποτα, οπότε όταν έχει δεχτεί δύο και πάει για τρία καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει καμία τύχη.

Με αυτά και με αυτά συνεχίστηκε και ένα ντροπιαστικό σερί. Να μην έχεις ΑΚΟΜΑ κερδίσει στην έδρα σου μετά από… τέσσερις απόπειρες. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μας κερδίσει. Κάτι είναι κι αυτό… Αν και το έδρα είναι σχετικό. Εδρα με τρεις χιλιάδες κόσμο στην εξέδρα δεν λογίζεται ως τέτοια. Και μιας και η αναφορά στην εξέδρα ας δούμε και την ιστορία με τον Δώνη.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η αντίδραση του κόουτς ήταν λάθος. Το κατάλαβε και ο ίδιος. Ακόμη και δίκιο να είχε το έχασε. Είναι κανόνας ότι διάλογο με την εξέδρα ΔΕΝ ανοίγεις. Διαφωνώ ότι ο Χρήστος είναι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα σε έναν διαλυμένο Παναθηναϊκό, ωστόσο η εικόνα με το συγκεκριμένο πλάνο κανέναν δεν τιμάει…

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν απέφυγε να σπάσει την εντός έδρας κατάρα και να κάνει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Το δε χειρότερο είναι αυτό που… έρχεται. Πηγαίνεις στην Τούμπα, υποδέχεσαι την ΑΕΚ και καπάκι στο Αγρίνιο. Αν δεν τα καταφέρνεις με τις Λάρισες, τι μπορείς να περιμένεις στα συγκεκριμένα ματς; Ιδωμεν, αν και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα ούτε είναι αγωνιστικό ούτε λύνεται. Υφίσταται κι αυτό αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και όλα τα υπόλοιπα είναι σταγόνα στον ωκεανό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE