Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα νούμερα του αγώνα με τη Λάρισα θα διαπιστώσει πως αυτό το 1-2 που διαμορφώθηκε είναι μαγική εικόνα. Για όσους μάλιστα είδαν το παιχνίδι, το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τη Λάρισα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σημείωσε δύο γκολ, που το ένα κακώς ακυρώθηκε, είχε 18 τελικές προσπάθειες, έναντι οχτώ των αντιπάλων, με τη διαφορά πως οι τελικές των αντιπάλων, εκτός των γκολ, δεν εμπεριείχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή ο Παναθηναϊκός από τη Λάρισα, αν εξαιρέσουμε τις δύο φάσεις των γκολ. Κι όμως, έφυγε ηττημένος από το γήπεδο, πληρώνοντας πράγματα που τον πληγώνουν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ποια είναι αυτά; Δέχεται εύκολα γκολ, παρ’ όλο που οι αντίπαλοι μπορεί να μη δημιουργούν φάσεις. Η Λαμία έκανε μία και σκόραρε. Ο Ολυμπιακός έκανε μία και σκόραρε. Η Λάρισα έκανε… 1,5 και σκόραρε δύο φορές. Γιατί; Γιατί έρχεται το εύκολο λάθος. Στο πρώτο γκολ από τον Διούδη, στο δεύτερο από τον  Χατζηθεοδωρίδη. Λάθη που δεν υπήρξαν για παράδειγμα στο Περιστέρι, αλλά επανεμφανίστηκαν χθες.

Πάμε και στις άλλες δύο μεγάλες… πληγές. Η πρώτη είναι φυσικά το VAR. Δεν είναι ευθύνη του Παναθηναϊκού. Οι διαιτητές συνεχίζουν να… ασελγούν πάνω στο πτώμα του τριφυλλιού δίχως την παραμικρή ντροπή. Και ας ξεπεράσουμε το γκολ του Καμπετσή, που δίνεται φάουλ στον Κρίστινσον. Έχει πιάσει την μπάλα, άρα ο Σιδηρόπουλος θεωρεί πως υπάρχει φάουλ του Δώνη. Αλλά στη φάση του Ουάρντα τι ακριβώς βλέπει ο… κορυφαίος; Ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα είναι. Και στο φινάλε υπάρχει πέναλτι. Ο Μόρας βάζει χέρια και σπρώχνει τον Κουρμπέλη. Τον βγάζει απ’ την πορεία του, ενώ σηκώνεται για κεφαλιά.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός πληρώνει και την αναποτελεσματικότητά του. Μεγάλο πρόβλημα. 18 τελικές, 6-7 καθαρές ευκαιρίες, μόλις ένα γκολ. Εξακολουθεί να μην έχει υπάρξει αγώνας που οι πράσινοι να… ματώσουν δύο φορές τα δίχτυα του αντιπάλου. Πως να κερδίσεις έτσι;

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS