ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Να λυθεί και ο Μακέντα…

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, καθάρισε την πρόκριση στην Πάτρα και περιμένει να πάρει πράγματα και από άλλους παίκτες - κλειδιά για να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Να λυθεί και ο Μακέντα...

Μπορεί κανείς να μην… πανηγυρίζει για μια νίκη Κυπέλλου με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, όμως στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός κάθε επιτυχία μετράει. Και ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο για ένα διάστημα και με τρία γκολ. Είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι που η ομάδα του Δώνη πετυχαίνει περισσότερα του ενός γκολ. Άρα είναι βήμα προόδου για την περιβόητη αναποτελεσματικότητα για την οποία συζητάμε κι ας ήρθε απέναντι σε μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή.

Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, διαπιστώνουμε πως ο Παναθηναϊκός για τρίτο σερί παιχνίδι κάνει μια καλή εμφάνιση. Και στον Ατρόμητο ήταν καλός και με τη Λάρισα, παρά την ήττα και στην Πάτρα. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι του που είναι κυριαρχικός απέναντι στον αντίπαλο, με μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας και με πολλούς τρόπους να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Η αγωνιστική άνοδος του Μπουζούκη και η όρεξη που είχε ο Μολό τον έκαναν επικίνδυνο από τα άκρα στο παιχνίδι της Πάτρας. Έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ, με ωραία κίνηση και τελείωμα του Μπουζούκη, ενώ ο Μολό το προσπάθησε πολύ, θέλησε να σκοράρει αρκετές φορές, αλλά είναι φανερό πως ακόμα του λείπουν πράγματα για να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλός ήταν και ο άξονας, με Δώνη, Κουρμπέλη και Κολοβό, με τον τελευταίο να δείχνει μια μικρή βελτίωση σε σχέση με όσα έχουμε δει, τον Δώνη να είναι μέσα σε δύο γκολ και τον Κουρμπέλη να σκοράρει και να… ξεσπάει, δείγμα της συσσωρευμένης πίεσης που υπάρχει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού αλλά και στο κλαμπ γενικότερα.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, όμως, να βάλει στην εξίσωση και τον βασικό του επιθετικό. Ή καλύτερα, ο ίδιος ο Μακέντα πρέπει να μπει από μόνος του σε αυτή την εξίσωση. Χθες είχε 1-2 καλές στιγμές, ένα καλό τελείωμα που το έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, όμως ακόμα δεν είναι ο παίκτης της περσινής περιόδου. Του λείπει η αυτοπεποίθηση, του λείπει η ενέργεια και σίγουρα του λείπει ένα γκολ που θα τον… λύσει.

Μέχρι τώρα στη σεζόν έχει σκοράρει δύο φορές από το σημείο του πέναλτι, δεν έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Για να λύσει κυρίως το επιθετικό του πρόβλημα, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του όταν φτάνει η μπάλα στο επιθετικό του τρίτο.

Το ματς που έρχεται με τον ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί η ομάδα να κερδίσει πολλά αν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος θα έχει το άγχος και την πίεση, το ματς είναι μεγάλης δυσκολίας και… επικινδυνότητας, αλλά η αγωνιστική άνοδος της ομάδας επιτρέπει έως ένα σημείο φιλοδοξία και αισιοδοξία για κάτι καλό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.