Μπορεί κανείς να μην… πανηγυρίζει για μια νίκη Κυπέλλου με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, όμως στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός κάθε επιτυχία μετράει. Και ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα συνδυάζεται με καλό ποδόσφαιρο για ένα διάστημα και με τρία γκολ. Είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι που η ομάδα του Δώνη πετυχαίνει περισσότερα του ενός γκολ. Άρα είναι βήμα προόδου για την περιβόητη αναποτελεσματικότητα για την οποία συζητάμε κι ας ήρθε απέναντι σε μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή.

Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, διαπιστώνουμε πως ο Παναθηναϊκός για τρίτο σερί παιχνίδι κάνει μια καλή εμφάνιση. Και στον Ατρόμητο ήταν καλός και με τη Λάρισα, παρά την ήττα και στην Πάτρα. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι του που είναι κυριαρχικός απέναντι στον αντίπαλο, με μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας και με πολλούς τρόπους να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Η αγωνιστική άνοδος του Μπουζούκη και η όρεξη που είχε ο Μολό τον έκαναν επικίνδυνο από τα άκρα στο παιχνίδι της Πάτρας. Έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ, με ωραία κίνηση και τελείωμα του Μπουζούκη, ενώ ο Μολό το προσπάθησε πολύ, θέλησε να σκοράρει αρκετές φορές, αλλά είναι φανερό πως ακόμα του λείπουν πράγματα για να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Καλός ήταν και ο άξονας, με Δώνη, Κουρμπέλη και Κολοβό, με τον τελευταίο να δείχνει μια μικρή βελτίωση σε σχέση με όσα έχουμε δει, τον Δώνη να είναι μέσα σε δύο γκολ και τον Κουρμπέλη να σκοράρει και να… ξεσπάει, δείγμα της συσσωρευμένης πίεσης που υπάρχει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού αλλά και στο κλαμπ γενικότερα.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, όμως, να βάλει στην εξίσωση και τον βασικό του επιθετικό. Ή καλύτερα, ο ίδιος ο Μακέντα πρέπει να μπει από μόνος του σε αυτή την εξίσωση. Χθες είχε 1-2 καλές στιγμές, ένα καλό τελείωμα που το έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, όμως ακόμα δεν είναι ο παίκτης της περσινής περιόδου. Του λείπει η αυτοπεποίθηση, του λείπει η ενέργεια και σίγουρα του λείπει ένα γκολ που θα τον… λύσει.

Μέχρι τώρα στη σεζόν έχει σκοράρει δύο φορές από το σημείο του πέναλτι, δεν έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Για να λύσει κυρίως το επιθετικό του πρόβλημα, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του όταν φτάνει η μπάλα στο επιθετικό του τρίτο.

Το ματς που έρχεται με τον ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί η ομάδα να κερδίσει πολλά αν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος θα έχει το άγχος και την πίεση, το ματς είναι μεγάλης δυσκολίας και… επικινδυνότητας, αλλά η αγωνιστική άνοδος της ομάδας επιτρέπει έως ένα σημείο φιλοδοξία και αισιοδοξία για κάτι καλό.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου