ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Δεν υπάρχει καμία ματσάρα, έγινε κλοπή εναντίον του Παναθηναϊκού

Στην Τούμπα έκλεψαν από τον Παναθηναϊκό την πιο σπουδαία του νίκη την τελευταία διετία με το έτσι - θέλω. Ο Σλοβένος διαιτητής δεν ήθελε να χάσει ο ΠΑΟΚ και το κατάφερε. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δεν υπάρχει καμία ματσάρα, έγινε κλοπή εναντίον του Παναθηναϊκού

Ωραία είναι όλα αυτά τα… γλυκανάτα που λένε από χθες το βράδυ διάφοροι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και για να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Πως δήθεν στην Τούμπα έγινε μια ματσάρα με σασπένς, με γκολ στο φινάλε που έκριναν το ματς, με πολύ ένταση, με καλό ποδόσφαιρο.

Από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΠΑΟΚ είναι λογικό να το περιμένεις. Το να το λένε οι… ουδέτεροι το κάνει εξοργιστικό. Διότι στην Τούμπα δεν έγινε ματσάρα. Έγινε κλοπή. Κανονική κλοπή από έναν διαιτητή που μάλλον το έχει για… γούρι να φέρνει 2-2 τα ματς της Τούμπας, αφού είχε σφυρίξει και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Σλοβένος έκλεψε χωρίς ντροπή δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Με το έτσι θέλω. Με τρόπο… συμμορίτικο, όπως είπε και ο Δώνης. Ένα ολόκληρο σύστημα όπου βλέπει τον Παναθηναϊκό τον… πετσοκόβει. Με τη Λαμία, τη Λάρισα, τον Πανιώνιο, την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία το όνομα του αντιπάλου. Αρκεί να γίνεται η δουλειά εναντίον του Παναθηναϊκού.

Στην Τούμπα ο Σλοβένος έκανε την κλοπή της διετίας. Το έκανε ξεκάθαρα για να μη χάσει ο ΠΑΟΚ το αήττητο. Και στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη νίκη της σεζόν. Το πέναλτι είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πριν το πέναλτι έχουν γίνει εγκλήματα. Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων δεν υπάρχουν πουθενά. Με τέσσερις αλλαγές και χωρίς VAR, ο σωστός χρόνος είναι τρία λεπτά. Το πολύ τέσσερα. Αλλά πέντε λεπτά δεν υπάρχουν. Τα δίνει ο Σλοβένος για να δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Δεδομένα στο παραμικρό πέσιμο θα έδινε πέναλτι.

Λίγο νωρίτερα από το 93΄ δε δίνει φάουλ στον Περέα με το οποίο το ματς θα είχε τελειώσει. Και φυσικά, δε λήγει το παιχνίδι στην ώρα του. Το αφήνει για να βρει ακόμα ένα γέμισμα ο ΠΑΟΚ μήπως και τα καταφέρει. Όσοι λένε πως το άφησε επειδή δέχτηκε κίτρινη κάρτα ο Διούδης, είναι άσχετοι από ποδόσφαιρο και δεν βλέπουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Η καθυστέρηση που φέρνει κάρτα δεν είναι περισσότερα από δέκα δευτερόλεπτα. Προσπαθούν να μας πείσουν πως έδωσε ένα επιπλέον λεπτό λόγω του… Διούδη. Άσχετοι…

Όσο για μετά το ματς; Στη φυσούνα έγινε κλωτσοπατινάδα και δέχτηκε επίθεση ο Διούδης. Ο Παναθηναϊκός έχει καταγγείλει στην ανακοίνωσή του πως συνέβησαν πράγματα, τα οποία δε διαψεύστηκαν από τον ΠΑΟΚ. Όσοι ευαγγελίζονται πως ενεργούν διαφορετικά και θέλουν να φέρουν μια άλλη εποχή στη… φιλοξενία στα ελληνικά γήπεδα, ας το κάνουν πράξη και ας μη μένουν στα λόγια. Διότι η Τούμπα παραμένει ένα γήπεδο που δεν ξέρει να χάνει. Έχασε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και έγινε… πόλεμος, θα έχανε χθες απ’ τον Παναθηναϊκό αν δεν έπαιζε με 12 και έγινε χαμός στη φυσούνα. Αυτή είναι η αλλαγή που θέλουν;

ΥΓ: Να αποφασίσουμε παιδιά. Πριν μία εβδομάδα έλεγαν πως δεν είναι πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ του Παναθηναϊκού σε σπρώξιμο του Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή της Λάρισας. Και χθες μας λένε πως είναι πέναλτι. Ή είναι και τα δύο ή δεν είναι κανένα, σωστά;

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.