ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Δεν σε θέλουν στα πλέι οφ!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον «ανεπιθύμητο» από την Συμμορία Παναθηναϊκό, ακόμη και στα χειρότερά του.

Δεν σε θέλουν στα πλέι οφ!

Εδώ είμαστε και πάλι. Αφησα απλώς να περάσουν λίγες ώρες, να πέσουν οι τόνοι και οι παλμοί, να καθαρίσει το μυαλό. Διότι αυτά που (ξανά) ζήσαμε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη ήταν εξοργιστικά και σε έβγαλαν από τα ρούχα σου.

Το τρομερό σε όλη αυτή την παρωδία που βιώνουμε από την αρχή ΚΑΙ του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι δεν σε αφήνουν στην ησυχία σου ούτε και στη χειρότερή σου φάση. ΕΚΕΙ, να σε κυνηγάνε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, να προσπαθούν να σε βγάλουν από τη μέση. Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ στα πλέι οφ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Μπορεί να μην τους απειλείς για να τους πάρεις τον τίτλο ΞΕΡΟΥΝ όμως ότι δεν σε έχουν του χεριού τους. Ότι θα χτυπήσεις όλα τα ματς και ότι μπορείς να τους κάνεις χουνέρια και όχι «χάρες» όπως οι άλλοι.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Επιασε απόδοση παλιού καλού Παναθηναϊκού, έδεσε κόμπο τον αντίπαλό του και αν το παιχνίδι δεν πήγαινε με το έτσι θέλω στην… παράταση θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς. Ο Δώνης έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ από τον πάγκο και επικράτησε κατά κράτος στη μάχη των προπονητών. Ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις για τον κάθε πιθανό και απίθανο που είχε βγάλει γλώσσα και μιλούσε για «τσόντες», μα πάνω απ’ όλα απάντησε στον ίδιο του τον εαυτό. Αυτόν που τόσο καιρό αδικούσε.

Ο Δώνης όμως ήταν καταιγιστικός και στο τρίτο ημίχρονο. Εκεί που είπε μεγάλες αλήθειες ή μάλλον ΟΛΗ την αλήθεια. Διότι το θέμα δεν είναι απλά αυτά που έγινε στην Τούμπα, αλλά αυτό που γίνεται από την πρώτη αγωνιστική. Μιλάμε πια για ένα σωρό ΚΛΕΜΕΝΟΥΣ βαθμούς, τους οποίους αν είχες θα ήσουν πολύ ψηλότερα, πολύ πιο χαλαρός και με λιγότερη μιζέρια. Το πέναλτι του Βύντρα στη Λαμία, η αλλοίωση με την Ξάνθη, τα όργια με την Λάρισα, το τελευταίο τώρα της Τούμπας αλλά και ένα σωρό άλλα μικρά αλλά πολύ σημαντικά.

Το θέμα είναι να υπάρξει και συνέχεια και συνάμα να έρθει μια μεγάλη νίκη. Μια του κλέφτη με τον Ολυμπιακό, δύο στην Τούμπα, τρίτη δεν πρέπει να υπάρξει. Την Κυριακή έρχεται η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το μομέντουμ μοιάζει ιδανικό για άσο. Ο Παναθηναϊκός των τελευταίων τουλάχιστον 40 ημερών δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του ξεκινήματος. Μπορεί να μην φαίνεται αυτό από τα αποτελέσματα, η εικόνα ωστόσο είναι τέτοια που σου δείχνει ότι η ανοδική πορεία μπορεί να συνεχιστεί.

Το σημαντικότερο είναι ότι αρχίζει να ζεσταίνεται ξανά και ο κόσμος. Στην Τούμπα μπορεί να μην κέρδισες, αλλά η νοοτροπία που έδειξες είναι αυτή που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί σου. Η Καλογρέζα την Κυριακή δεν θα έχει τη γνωστή μελαγχολική εικόνα. Ο κόσμος αναμένεται να είναι (συγκριτικά) περισσότερος από τις άλλες φορές και με εμφανή διάθεση να παίξει… μπάλα. Μακάρι να συνδυαστεί και με τη νίκη, μακάρι να μην τον ξενερώσουν πάλι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ