Ο Αλκιβιάδης Παπαντωνίου ζήτησε να τιμωρηθεί μόλις με μία αγωνιστική ο Γιώργος Δώνης για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατηγορείται ότι απώθησε τον Κουτσιαύτη και κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία, που μπορεί να φτάσει τις πέντε αγωνιστικές ακόμη και με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό και τα αποδυτήρια για έξι μήνες.

Ο Παναντωνίου χαρακτηριστικά ανέφερε για το περιστατικό: «Πάει να διαμαρτυρηθεί στον 4ο διαιτητή. Ο διαιτητής έγραψε ότι έσπρωξε. Δεν τον έσπρωξε, τον ακούμπησε, εσφαλμένα. Ούτε ο ίδιος ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να συμβαίνει αυτή η συμπεριφορά. Είναι εσφαλμένη η συμπεριφορά του, ανθρώπινη. Τιμωρήθηκε με αποβολή, με τη μη συμμετοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν θα καθίσει στον πάγκο.

Τον ακούμπησε στο χέρι πηγαίνοντας να αναφέρει τα διαιτητικά σφάλματα. Αγανάκτησε όταν είδε ότι συνέβαινε κάτι που θα είχε συνέπεια στην ομάδα. Ήταν μια στιγμιαία πράξη, τον ακουμπάει, δεν τον έσπρωξε, δεν είχε δόλο μετακίνησης, να τον ωθήσει να τον απωθήσει, είναι στιγμιαίο. Όλη η άλλη διαμαρτυρία ήταν σε κόσμιο ύφος. Μετά την αποβολή έχουμε μια άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του διαιτητή. Δεν έχουμε εξύβριση, ούτε απώθηση».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα διαιτητικά λάθη:  «Είναι μια δύσκολη χρονιά ενώ η ομάδα αποδίδει, δεν παίρνει αποτελέσματα για πολλούς λόγους, Κατά κοινή ομολογία υπάρχουν πολλά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος της ομάδας και έχει δημιουργηθεί αυτή η εικόνα μιας μη ισότιμης διαχείρισης. Υπάρχουν πολλά σφάλματα που έχουν στοιχίσει. Έχουμε τα VAR που ενώ χρησιμοποιείται προς το καλό του ποδοσφαίρου, όταν χρησιμοποιείται στον Παναθηναϊκό, λαμβάνονται διαφορετικές αποφάσεις σε σχέση με τις άλλες ομάδες».

Τέλος κατέληξε για τον Γιώργο Δώνη: «Είμαστε στο 96ο λεπτό, έχουμε μια νίκη εκτός έδρας πολύ σημαντική, μια καθυστέρηση υπερβολική και κατά την άποψη των τηλεκριτικών διαιτησίας. Ο άνθρωπος ξημεροβραδιάζεται και έχει δεχθεί συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων.

Είναι άνθρωπος, ασχολείται με την ομάδα 24 ώρες την ημέρα, έχει μια λάθος αντίδραση. Πηγαίνει και διαμαρτύρεται. Μιλάμε για ανάρμοστη συμπεριφορά όχι απώθηση, ούτε σπρώξιμο. Αν υπάρξει απώθηση, να τιμωρηθούμε με το ελάχιστο. Ζητάμε αναλογική εφαρμογή δικαιολογημένης αγανάκτησης. Μία εσφαλμένη απόφαση στο 96’ μπορεί να οδηγήσει σε μια δικαιολογημένη αγανάκτηση. Δεν είναι μασερ, ούτε διερμηνέας, είναι ο προπονητής που χρειάζεται να είναι δίπλα στην ομάδα. Έχει ήδη τιμωρηθεί αφού δεν θα είναι στον πάγκο με την ΑΕΚ μετά την αποβολή του».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου