ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Μια Παναθηναϊκή βραδιά που θα θυμόμαστε για χρόνια

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το έπος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και τη μεγάλη ανατροπή επί της ΑΕΚ, που φέρνει πολλά κέρδη στο τριφύλλι.

Μια Παναθηναϊκή βραδιά που θα θυμόμαστε για χρόνια

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το έπος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και τη μεγάλη ανατροπή επί της ΑΕΚ, που φέρνει πολλά κέρδη στο τριφύλλι.

*Αυτό που έγινε απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα μικρό έπος, το οποίο θα θυμόμαστε για χρόνια. Τέτοιες βραδιές σε ντέρμπι γράφουν ιστορία. Αυτή, λοιπόν, την Παναθηναϊκή βραδιά θα την αφηγούμαστε στα παιδιά μας, όπως έχει συμβεί και με άλλες στο παρελθόν. Ανατροπή, τεράστια νίκη, αποθέωση από τον κόσμο που, επιτέλους, χάρηκε έπειτα από τόσες και τόσες πίκρες που έχει περάσει.

*Από την κόλαση στον παράδεισο, λοιπόν. Έπειτα από ένα πρώτο… 65λεπτο, στο οποίο η ΑΕΚ έχει βάλει στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό και με δυο γκολ έχει την τύχη στα χέρια της, ο Παναθηναϊκός… γυρίζει το κουμπί και φτάνει σε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη ανατροπή. Μέχρι να συμβεί αυτό, τα λάθη στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή ήταν πολλά. Η Ένωση πήρε σαφές προβάδισμα νίκης, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ολιβέιρα και από εκεί και πέρα, οι πράσινοι μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε ένα απέραντο καταπράσινο πάρτι.

*Το… τρικ από τον πάγκο και η εντολή να πάει στα αριστερά ο Μακέντα, στα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Περέα (ο οποίος με την είσοδό του ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα της ΑΕΚ), ήταν η αρχή της αλλαγής. Αμέσως, ο Ιταλός με προσωπική ενέργεια σκοράρει για να μειώσει και να… σφυρίξει την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης. Το γκολ του Κολομβιανού επιθετικού αργότερα, ήταν και η επιβράβευσή του για την εξαιρετική του απόδοση. Από εκεί και έπειτα, το άγχος έφυγε, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι την αντίπαλη ομάδα και στο τέλος τα κατάφερε.

*Ο Κολοβέτσιος πιθανότατα να μην είχε αγγίξει καν την μπάλα, αφού είχε μπει στο ματς μόλις δυο λεπτά πριν. Κόρνερ από τον Ζαχίντ, επιτόπιο άλμα από τον έμπειρο άσο, γκολ και ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ από τους 18.000 οπαδούς που είχαν την τύχη να ζήσουν από κοντά αυτό το ντέρμπι.

*Η σημερινή νίκη είναι τεράστια. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε, επιτέλους, να γευτεί τους καρπούς της προόδου που είχε το τελευταίο διάστημα. Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, τα αποτελέσματα (ειδικά στο ΟΑΚΑ) δεν ήταν καλά. Το πρώτο εντός έδρας τρίποντο ήρθε με τρόπο ιδανικό, με τρόπο φανταστικό.

*Τα κέρδη από την αποψινή βραδιά είναι πολλά. Αρχικά, το τριφύλλι ανεβαίνει βαθμολογικά. Από εκεί και πέρα, βλέπει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη συνέχεια, το ηθικό τονώνεται, άπαντες πηγαίνουν με ηρεμία στη διακοπή και κερδίζουν τον ταλαιπωρημένο τους κόσμο. Αν αυτή η ομάδα συνεχίζει τα θετικά αποτελέσματα, τότε ακόμη περισσότεροι φίλαθλου θα έρθουν ξανά στο γήπεδο, θα… ζωντανέψουν και θα χαμογελούν πιο συχνά, χωρίς να ξεχνάμε όλοι τα όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE