ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ... ΑΙΩΝΑ

Απ’ την εποχή του Δομάζου: Η προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε 0-2 απ’ την ΑΕΚ (vid)

Τότε ο Δομάζος και ο Πανάκης. Τώρα ο Μακέντα, ο Περέα και ο Κολοβέτσιος. Από το 1963 είχε να γυρίσει τέτοιο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός.

Απ' την εποχή του Δομάζου: Η προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε 0-2 απ' την ΑΕΚ (vid)

Η βραδιά της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα μείνει χαραγμένη σε όσους την έζησαν. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια επική ανατροπή, καταφέρνοντας σε 25 λεπτά να γυρίσει από το 0-2 της… κόλασης στο 3-2 του… παραδείσου. Και να κάνει κάτι που είχε κάνει πριν από περίπου 50 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε πάνω από… μισό αιώνα για να κάνει τέτοια ανατροπή σε ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Πριν το χθεσινό 3-2 στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» είχαν γυρίσει αντίστοιχο ματς στις 29 Σεπτεμβρίου του 1963!

Τότε η «Ένωση» είχε προηγηθεί με 0-2 (3’ Κανελλόπουλος, 5’ Παπαϊωάννου) και 1-3 (14’ Δομάζος-37’ Νεστορίδης), αλλά η ομάδα του Στιέπαν Μπόμπεκ είχε κάνει την ανατροπή με τέσσερα γκολ σε 18 λεπτά (39’ πέναλτι Δομάζος, 45’ αυτογκόλ Σταματιάδης, 50’ Παναγιωτίδης, 57’ Πανάκης), προτού μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο τέλος (82’ Παπαϊωάννου).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.841 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» είχαν γυρίσει ματς με την ΑΕΚ από δύο γκολ πίσω στις 28 Μαρτίου του 1962, αλλά ως φιλοξενούμενοι, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τσαχουρίδης στο 2’ και Σταματιάδης στο 32’ είχαν βάλει μπροστά τους «κιτρινόμαυρους» με 2-0, αλλά δύο γκολ του Τουμπέλη (40’, 53’) και ένα του Δομάζου (73’) έκαναν την ανατροπή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.