ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Τα ντέρμπι δείχνουν πως η ομάδα μεγαλώνει

Η φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού έχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την περσινή: πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Με λίγα λόγια, έχει μια νοοτροπία... κανονικού Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τα ντέρμπι δείχνουν πως η ομάδα μεγαλώνει

Η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ έχει πολλαπλά οφέλη για τον Παναθηναϊκό. Με κυριότερο όλων πως η ομάδα παίρνει – επιτέλους – αυτό που αξίζει σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Και αυτό βοηθάει σε ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις της.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και από τον Ολυμπιακό και από τον ΠΑΟΚ στα παιχνίδια που έδωσε με αυτούς. Είχε δύο βαθμούς σε αυτά τα ντέρμπι, ενώ θα μπορούσε να είχε έξι. Κλείνει τον πρώτο γύρο με πέντε βαθμούς στα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αριθμός που αν συγκριθεί με τα περσινά δίνει θετικό πρόσημο. Το κυριότερο, η εικόνα του ήταν τέτοια που έδειξε πως έχει… μεγαλώσει ως ομάδα.

Πέρσι πήγε να παίξει στο Καραϊσκάκη και το έκανε με φουλ άμυνα. Στην Τούμπα έχασε δίχως να δημιουργήσει ευκαιρία. Με την ΑΕΚ έφερε δύο φορές 0-0, αδυνατώντας να σκοράρει σε σπουδαίες ευκαιρίες, ίσως γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να νικήσει. Η φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού έχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την περσινή: πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Με λίγα λόγια, έχει μια νοοτροπία… κανονικού Παναθηναϊκού.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 922 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή η πίστη είναι που τον έκανε να γυρίσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η απογοήτευση μετατράπηκε σε… φλόγα και αρκούσε μια σπίθα για να γυρίσει η κατάσταση. Το γκολ του Μακέντα στο χρονικό σημείο που ήρθε έπαιξε ακριβώς αυτόν τον ρόλο. Να ανάψει τη φλόγα.

Ο Ιταλός έβγαλε από πάνω του μια… γκίνια που τον κυνηγούσε, σημείωσε ένα γκολ που μπορεί να του δώσει κι εκείνου μεγαλύτερη ώθηση πλέον. Ίσως να τον κάνει να θυμηθεί πόσο σημαντικός είναι σε αυτή την ομάδα. Κι όταν νιώθεις σημαντικός, αποδίδεις και καλύτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χατζηγιοβάνης. Ένα παιδί που από τη μέρα που ανανέωσε το συμβόλαιό του είναι υπέροχος και καθοριστικός.

Γκολ νίκης στο Περιστέρι, ασίστ στον Περέα την Κυριακή για το 2-2, μέσα σε όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός. Η παρουσία του και στα αριστερά στο πρώτο μέρος και στα δεξιά στο δεύτερο δίδαξε πως πρέπει να αγωνίζεται ένα σύγχρονο εξτρέμ. Μπακάκης και Χουλτ θα βλέπουν εφιάλτες από τις ενέργειες του Χατζηγιοβάνη, που όσο περισσότερο νιώθει σημαντικός, τόσο πιο καλά θα αποδίδει.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη διακοπή με ηρεμία και με χαμόγελα. Είχε καιρό να το κάνει. Το είχε ανάγκη. Έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα που αν δεν ήταν η – άδικη – ήττα από τη Λάρισα θα είχε την ιδανική συγκομιδή βαθμών. Πηγαίνει προς το… φίνις του πρώτου γύρου με παιχνίδια που μπορεί να τα πάρει όλα: στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα, στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο. Τρία στα τρία θα σημαίνει… εξάδα, θα πατήσει σε αυτή και θα έχει έναν γύρο μπροστά του για να τα αλλάξει όλα. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχει…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.