ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μοναδικός Κωφίδης: «Πατρίδα μας είναι όλη η γη»

O Σάββας Κωφίδης σε συνέντευξή του έδειξε γι΄ άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, τονίζοντας μάλιστα ότι η Γη δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός.

Μοναδικός Κωφίδης: «Πατρίδα μας είναι όλη η γη»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής φιλοξενήθηκε στην Ερασπορ 101,8 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη σημερινή κοινωνία, όσο και για το «καυτό» τα τελευταία χρόνια ζήτημα των προσφύγων – μεταναστών.

Μέσα από τα λόγια του ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο Σάββας Κωφίδης είναι ένας άνθρωπος με αξίες, αρχές αλλά και ένα κοινωνικό πρόσωπο, που όμοιο του σπάνια βρίσκει κανείς στη σημερινή εποχή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην Ερασπορ 101,8:

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 104.135 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθει ο άνθρωπος ότι από την στιγμή που ζει και συνυπάρχει με άλλους μέσα σε μια κοινωνία είναι απαραίτητο να είναι ενεργός και να συμμετέχει στα κοινά, να “πολιτικοποιείται” όχι να “κομματικοποιείται”…»

«Πολλοί νομίζουν ότι αυτά τα δύο είναι ίδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σήμερα ο άνθρωπος βρίσκεται σε ηθική αποσύνθεση και παρακμή κι αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια και έτσι πλέον αρέσκεται να παραποιεί, να παραχαράσσει και κυρίως να «ηθικολογεί».

Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος».

Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...