ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΞΕΡ

Η περίπτωση Γιάννου, το συμβόλαιο του Ρόκα, η Μπαρτσελόνα και ο Κλάιφερτ

Το πράσινο μίξερ επιστρέφει και αναλύει ορισμένα δεδομένα πίσω από την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Η περίπτωση Γιάννου, το συμβόλαιο του Ρόκα, η Μπαρτσελόνα και ο Κλάιφερτ

Το πράσινο μίξερ επιστρέφει και αναλύει ορισμένα δεδομένα πίσω από την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

-Ο Τσάβι Ρόκα θα γίνει και επίσημα ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και πιθανότατα θα βρίσκεται στη χώρα μας την ερχόμενη Τρίτη. Και μη νομίζει κανείς πως ο Ισπανός θα… ξεκουραστεί και απλά θα ψάχνει σπίτια την πρώτη του μέρα. Με τα μούτρα στη δουλειά θα πέσει. Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα.

-Ο Ρόκα θα αναλάβει να λύσει τα συμβόλαια των Τζανδάρη, Μουνιέ, Οικονόμου, Αρμενάκα. Πρέπει να τρέξει τις διαπραγματεύσεις, να μιλήσει με τους ατζέντηδες, να βρει τη λύση που δεν κατάφερε ο Νταμπίζας. Είναι το πρώτο του… στοίχημα. Όχι πως κρίνεται απ’ αυτό ο άνθρωπος, άλλωστε έρχεται για να μείνει τουλάχιστον μέχρι το 2021 και να τρέξει το πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο. Αλλά αν καταφέρει να εξοικονομήσει λεφτά από τους “4” θα είναι το πρώτο θετικό δείγμα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.291 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Προτεραιότητα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για ανανεώσεις συμβολαίων. Στη νέα συζήτηση που θα γίνει με τον Ινσούα, ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας, ο Ρόκα θα είναι αυτός που θα λάβει μέρος. Και εκείνος θα καταθέσει την τελική πρόταση στην πλευρά του Αργεντινού. Θα ακολουθήσει ο Διούδης, ο Δώνης, ο Αποστολάκης, ο Κουρμπέλης. Για τον Γιόχανσον βλέπουμε. Ίσως γίνει κουβέντα μεταξύ Ρόκα και Δώνη για τον Σουηδό.

-Βγήκε το πρώτο όνομα της “εποχής Ρόκα”: Απόστολος Γιάννου. Όνομα που δεν είναι καινούργιο στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από τον καιρό που ο Γιάννου βρισκόταν στην Κίνα τον πάλευε ο Παναθηναϊκός. Τον είχε προσεγγίσει, αλλά η ομάδα του τότε δεν τον έδινε. Τελικά τον έδωσε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ο ίδιος ο Γιάννου σε συνέντευξή του είχε πει πως θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2020. Κρατήστε το όνομά του, αλλά μην ξεχνάτε πως ο Παναθηναϊκός στοχεύει για την επίθεσή του το καλοκαίρι και σε κάτι άλλο, πολύ πιο… εντυπωσιακό. Στον Μάρκους Μπεργκ.

-Γιατί Ρόκα, ρωτάει αρκετός κόσμος. Διότι ο Ισπανός έχει δύο στοιχεία εξαιρετικά, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τον Αλαφούζο. Το πρώτο είναι το κασέ του. Για το όνομα που έχει και την ατζέντα που κουβαλά, τα χρήματα δεν είναι πολλά. Είναι… value for money, που λένε.

-Το δεύτερο έχει να κάνει με την ισπανική αγορά και δη με την Μπαρτσελόνα. Ο Ρόκα έχει άμεση επαφή με τους Καταλανούς, είναι μέλος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ομάδας, έχει κάνει ομιλίες για το ποδόσφαιρο ως στέλεχος της Μπαρτσα. Και μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει απευθείας τον Πάτρικ Κλάιφερτ. Τι κάνει ο Κλάιφερτ; Εδώ και λίγες μέρες είναι επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα. Ξέρετε ποιον είχε ζητήσει για συνεργάτη του; Τον Τσάβι Ρόκα. Δεν είναι κανένας… τυχαίος, λοιπόν ο Ισπανός. Ιδανική περίπτωση φαντάζει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.