ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Όλη η Ελλάδα μαζί τους!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον… μονόδρομο να γίνει πράξη η απειλή του Ολυμπιακού!

Πολύ δύσκολο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Προσπαθούσες να δεις αν κοιμάσαι και ονειρεύεσαι ή αν είσαι ξύπνιος. Τσιμπιόσουν και έλεγες «δεν μπορεί, πλάκα μας κάνουν». Κι όμως τελικά ήταν αλήθεια. Ναι, κύριοι, ο Ολυμπιακός, που σημειωτέων είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και παρότι (λέει πως) είναι στην απ’ έξω έχει ευνοηθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, απειλεί ότι θα αποχωρήσει αν δεν επανέλθει η ισονομία.

Πέρα από την πλάκα ίσως είναι η πιο σωστή σκέψη της πειραϊκής ΠΑΕ τουλάχιστον για τα τελευταία 25χρόνια. Δεν υπάρχει νορμάλ άνθρωπος που δεν είναι μαζί τους, δεν υπάρχει κανονικός φίλαθλος που δεν συναινεί σε αυτό το «αντίο». Σε κανέναν δεν θα λείψουν όλα αυτά που βιώνει δεκαετίες τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με παράγκες, εγκληματικές και Συμμορίες, με, με, με. Μην το σκέφτεστε άλλο κύριοι, κάντε το πράξη.

Θα μπορούσαμε να το συνεχίσουμε. Να γράψουμε τόμους και εγκυκλοπαίδειες. Τα ξέρετε και τα ξέρουμε. Δεν θα το κάνουμε όμως. Ολο αυτό το ανέκδοτο ισοδυναμεί με προσβολή της νοημοσύνης μας, με χάσιμο χρόνου. Μόνο ο Αυγενάκης έτρεξε να τους πάρει σοβαρά. Αλίμονο. Ιδια γλώσσα μιλάνε, ίδια φρασεολογία χρησιμοποιούν.

Πάμε παρακάτω. Αλλωστε δεν είναι να καθόμαστε και παραπάνω εκεί γιατί καλό το γέλιο αλλά αν τους πάρεις στα σοβαρά θα τρελαθείς κιόλας. Δεν γίνεται να σοβαρολογούν, δεν γίνεται να μας περνάνε για τόσο… λαλάκες.

Τι άλλο είχαμε τις μέρες που δεν τα είπαμε; Μα φυσικά το πιο ήρεμο διάστημα των τελευταίων ετών. Δεν λύσαμε τα προβλήματά μας, δεν λύνονται αυτά ούτε με μία ούτε με… εκατόν μία νίκες, αλλά θυμηθήκαμε έστω και για λίγο ποιοι είμαστε. Ο Παναθηναϊκός ξανασυστήθηκε ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Καλή και άγια η ανατροπάρα με την ΑΕΚ, φοβερή και τρομερή, αλλά αν δεν υπάρξει και συνέχεια, αν δεν έχεις διάρκεια θα ξεχαστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τα ματς που ακολουθούν σου δίνουν τη δυνατότητα να χτίσεις ένα σερί, να φτιάξεις χαρακτήρα. Αλλά καλό είναι να περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη γιατί πολλές πάμε να πούμε μια καλή κουβέντα και η ίδια η ομάδα μας εκθέτει.

Μέσα σε όλα πήραμε και τεχνικό διευθυντή. Με τις συστάσεις να είναι καλές και σε γενικές γραμμές να κουμπώνουν και με το συγκεκριμένο (Παναθηναϊκό) μοντέλο. Είναι σαφές ωστόσο ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα και ο Ισπανός έχει αρκετή δουλειά μπροστά του.

Exit mobile version