ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Κουρμπέλης: Ο αρχηγός που υπενθυμίζει τι πραγματικά σημαίνει Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξαιρετικά σημαντική κίνηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Δημήτρη Κουρμπέλη

Κουρμπέλης: Ο αρχηγός που υπενθυμίζει τι πραγματικά σημαίνει Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την εξαιρετικά σημαντική κίνηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Δημήτρη Κουρμπέλη και “μεταφράζει” όλο αυτό.

*Οι συζητήσεις για την ανανέωση του Δημήτρη Κουρμπέλη γίνονταν εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν εξ’ αρχής θέσει ως προτεραιότητα τις κουβέντες με τον αρχηγό με σκοπό τη συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι λίγοι περίμεναν ένα τέτοιο αίσιο τέλος τόσο γρήγορα. Οι πιθανότητες να φτάσουμε σε οριστική κατάληξη στις συζητήσεις τόσο νωρίς ήταν λίγες. Τελικά, κάποιες φορές το απρόβλεπτο είναι και το πιο ωραίο.

*Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήθελε από την αρχή να συμφωνήσει και να συνεχίσει στο τριφύλλι. Δεν πάει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που είπε “όχι” στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως “εγώ είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό, γιατί να πάω στον ΠΑΟΚ;”. Είναι, επίσης, ακόμη μικρότερο το διάστημα από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο διεθνής άσος στην εφημερίδα “Πράσινη” και εξέφραζε την επιθυμία του να κατακτήσει έναν τίτλο με την ομάδας ως αρχηγός της.

*Θα πει κάποιος “τα έχουν πει πολλοί αυτά”. Η πραγματικότητα είναι η παραπάνω. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά. Ο Κουρμπέλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά και οι πολλές αλλαγές. Αν… γουστάρει κάπου το δείχνει. Αυτό κάνει και στον Παναθηναϊκό. Φόρεσε για πρώτη φορά τα πράσινα τον Δεκέμβριο του 2016 και με την τωρινή του ανανέωση θα συνεχίσει μέχρι το 2023! Το λες και σπάνιο στις μέρες μας…

*Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για το κλαμπ και διαφορετική απ’ αυτές που είχαμε συνηθίσει παλιότερα για το ποδόσφαιρο, ο Κουρμπέλης κάνει την υπέρβαση. Μένει εκεί που έχει “δεθεί” και πάει να συνδεθεί με την ομάδα, όπως συνέβαινε σε άλλες εποχές. Στα 26 του, σε μια εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία, όντας αρχηγός του “τριφυλλιού” και βασικός με την Εθνική ομάδα, ο “Κούρμπε” κοιτάζει στο μέλλον με σκοπό τα καλύτερα με τον Παναθηναϊκό και όχι με κάποια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να του προσφέρει περισσότερα χρήματα.

*Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που βίωσε την απόλυτη κρίση της ομάδας, με πάγωμα πληρωμών, με πωλήσεις ποδοσφαιριστών, με προσφυγές, ακόμη και με κίνδυνο απεργίας στο Κορωπί. Από τη στιγμή που άφησε τον Αστέρα Τρίπολης για να μετακομίσει στο Κορωπί, έζησε πρωτόγνωρες για τον ίδιο, αλλά και για τον Παναθηναϊκό, καταστάσεις.  Τώρα, ζει τη σταδιακή ανάκαμψη και ευελπιστεί πολύ σύντομα να ζήσει και τη μεγάλη επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα.

*Αυτό, άλλωστε, “ζήτησε” και στις συζητήσεις που του έγιναν. Αφού επήλθε η συμφωνία στο οικονομικό (περίπου 500.000 τον χρόνο μαζί με τα μπόνους), ο Κουρμπέλης ήθελε κάποιες εγγυήσεις για την ομάδα “αύριο”.  Ρώτησε να μάθει τους σκοπούς της διοίκησης και αν το κλαμπ θα μπει σε ένα καλούπι διαφορετικό, σε ένα καλούπι… Παναθηναϊκό. Αφού αυτά που άκουσε τον ευχαρίστησαν (μένει να τα δούμε στην πορεία και στην πράξη), ο αρχηγός είπε το “ok” και θα συνεχίσει να φοράει το περιβραχιόνιο για αρκετά χρόνια ακόμα.

*Και κάτι τελευταίο. Ο Κουρμπέλης γίνεται ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα σημαίνει πολλά περισσότερα για τον κόσμο. Μπορεί για κάποιους αυτό το να φαίνεται “λίγο”, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Οι φίλαθλοι έχουν ανάγκη από τέτοιες ποδοσφαιρικές φιγούρες, από τέτοιες προσωπικότητες που “δένονται” με την αγαπημένη τους ομάδα. Ο 26χρονος άσος, λοιπόν, είναι ή καλύτερα γίνεται τέτοιος. Το να βρίσκεσαι σε μια τέτοια εποχή και για τόσα χρόνια σε ένα κλαμπ, να φοράς το περιβραχιόνιο, να αντέχεις όλες τις δυσκολίες και να συνεχίζεις διότι μέσα σου ξέρεις τι πραγματικά σημαίνει αυτός ο Σύλλογος, δεν είναι απλό πράγμα. Ο Κουρμπέλης, με την ποδοσφαιρική του αξία αλλά και με όλες τις πράξεις του και τη νοοτροπία του, μας θυμίζει ή καλύτερα μας υπενθυμίζει τι πραγματικά σημαίνει Παναθηναϊκός. Αν όλοι έχουν την ίδια λογική (και δεν αναφέρομαι τόσο στους ποδοσφαιριστές), τότε το μέλλον μπορεί να γίνει καλύτερο και η πολύ μεγάλη κρίση που έχει “γονατίσει” την ομάδα να περάσει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ