ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Από άλλον πλανήτη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον μαγικό Παναθηναϊκό του Πιτίνο και τη μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ.

Από άλλον πλανήτη!

Αυτό που είδαμε απόψε χαρακτηρίζεται με μία λέξη. Διαστημικό, η αλλιώς από άλλον πλανήτη. Ο Παναθηναϊκός έφερε το NBA στο ΟΑΚΑ, ο Τζίμερ Φριντέτ έδωσε απαντήσεις σε όλες αυτές τις αστείες δικαιολογίες, που ακούγαμε «μα δεν παίζει άμυνα» και ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο απέδειξε, ότι στα ομαδικά αθλήματα ο προπονητής είναι το Α και το Ω.

Τι να λέμε τώρα, ο άνθρωπος είναι θρύλος . Ηρθε και μέσα σε λίγες ημέρες μεταμόρφωσε μία ομάδα, που είχε παικταράδες, αλλά έπαιζαν λες και τους είχες βάλει φρένο. Το τελικό 100-68 είναι μικρό, για να δείξει την διαφορά του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια στο αποψινό ματς. Ηταν παιχνίδι της Ευρωλίγκα και νόμιζες, ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο πρωτάθλημα. Ηταν τόσο καλός, έκανε την Μπασκόνια να φαίνεται τόσο λίγη, διότι αυτός ήταν σαρωτικός. Ναι συμφωνώ, ότι ο Πιτίνο άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, αλλά γιατί την άλλαξε; Την άλλαξε, διότι ΟΛΟΙ οι παίκτες τον σέβονται και ξέρουν ότι θα κάνει το σωστό, για την ομάδα. Τον σέβονται, διότι τους σέβεται αν και το μέγεθός του είναι μεγάλο. Θα τους βάλει τις φωνές στο τάιμ-άουτ, όπως έγινε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά θα τους αφήσει και ελεύθερους, να πάρουν πρωτοβουλίες, να σουτάρουν, χωρίς να φοβούνται, ότι αν δεν μπει το καλάθι θα πάνε στον πάγκο.

Δεν είναι μόνο η ψυχολογία, είναι και η διαφορετική άμυνα, που παίζει η ομάδα με τον Πιτίνο. Με τα περίφημα deflections, με όλους τους παίκτες να παίζουν στα όρια του φάουλ, για να μην μπει το καλάθι, με την κατάθεση ψυχής σε κάθε φάση, σε κάθε στιγμή ακόμα και όταν η διαφορά είναι στα ύψη. Οσοι πήγαν απόψε στο ΟΑΚΑ έφυγαν ΓΕΜΑΤΟΙ από αυτό, που είδαν. Ευτυχισμένοι και σκέφτηκαν, ότι αν ο Πιτίνο δεν είχε το οικογενειακό πρόβλημα, που τον ανάγκασε να φύγει το καλοκαίρι, ίσως τώρα η ομάδα να ήταν πρώτη. Δεν πειράζει, όμως. Ο αποψινός Παναθηναϊκός τρόμαξε όλη την Ευρώπη και δικαιωματικά κάνουμε όνειρα, για το μέχρι που μπορεί να φθάσει. Μέχρι και ο Παπαγιάννης μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, ο Καλάθης έκανε πάλι μεγάλο παιχνίδι, ο Τόμας, ο γνωστός Τόμας του Πιτίνο, όλοι ήταν εντυπωσιακοί και πέτυχαν και την 100αρα.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.187 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για αυτό, που είδαμε απόψε σε όλους τους πρωταγωνιστές. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός σε ένα ΟΑΚΑ, που δεν θα πέφτει καρφίτσα. Εμείς την δουλειά μας χωρίς υπερβολές. Κοντά στην ομάδα όλοι την ερχόμενη Παρασκευή, διότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, όπως όλοι φαντάζονται. Σήμερα η ομάδα νίκησε και τους γκρι, δεν θα είναι εύκολο να το κάνει και συνέχεια. Απλά, όταν έχεις Πιτίνο σκέφτεσαι, ότι έχεις τον καλύτερο παίκτη στον πάγκο, που θα βρει τον τρόπο ακόμα και αν πάει να στραβώσει ένα ματς να τον φέρει εκεί που πρέπει.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.