Ήταν μια… καλή Κυριακή αυτή που πέρασε για τον Παναθηναϊκό. Κι ας μην έπαιξε μπάλα κι ας πήρε απλά αυτό που λέμε μια επαγγελματική νίκη. Εδώ που έχουμε φτάσει άλλωστε αυτό είναι που κυρίως μετράει και λιγότερο οτιδήποτε άλλο.

Θέλω να πω δηλαδή πως στο τέλος της ημέρας περισσότερο ως μισογεμάτο δείχνει το ποτήρι παρά μισοαάδειο. Μετά τη λήξη του αγώνα στο Αγρίνιο ο Δώνης είχε πει πως «πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και όταν δεν παίζουμε καλά», κάτι που εν τέλει συνέβη. Το κακό είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί.

Με αυτά και με αυτά πάντως ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σημαντικό βήμα προς το… στόχο. Απαραίτητες οι τρεις τελίτσες γιατί Παναθηναϊκός και «στόχος απλά τα πλέι οφ» δεν μπορεί να συμβαδίζουν, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Το καλό είναι ότι με τις συνεχείς απώλειες των υπολοίπων δεν χτυπάς απλά εξάδα, αλλά και τρίτη θέση. Είσαι πολύ κοντά και μπορείς να φτάσεις ακόμη και ως εκεί. Υπό ΣΟΒΑΡΕΣ βέβαια προϋποθέσεις που αφορούν την προβληματική εικόνα που εξακολουθείς να δείχνεις.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν τον κέρδισε τον Αστέρα αλλά για μια ακόμη φορά είχε θέμα απέναντι σε ομάδες που πρέπει να είναι το αφεντικό και να κυριαρχήσει. Μολονότι το ματς ξεκίνησε ιδανικά, σχεδόν με γκολ από τα αποδυτήρια, η ομάδα κλείστηκε πίσω και όσες φάσεις έκανε στο πρώτο μέρος (στο δεύτερο… δεν έκανε) αυτές προήλθαν από κλεψίματα και όχι από οργανωμένες προσπάθειες.

Εχει σαφέστατο πρόβλημα προσωπικότητας και ποιότητας ο Παναθηναϊκός και στις μέρες που οι παίκτες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι καλά και φαίνεται περισσότερο. Θα έχει «δουλειά» δηλαδή ο Ρόκα καθώς πέρα από τον βραχνά των αποδεσμεύσεων θα πρέπει να ενισχύσει και το ρόστερ με ποδοσφαιριστές που στο βαθμό του δυνατού θα κάνουν τη διαφορά.

Όσο περνάει ο καιρός και η κούραση αλλά και η φθορά από κάρτες και τραυματισμούς κάνουν την εμφάνισή τους η κατάσταση θα δυσκολεύει κι άλλο. Είδατε τη διαφορά χωρίς τον Ζαχίντ (δεν στέκομαι τόσο στον Ινσούα γιατί παίζει πίσω), θα δούμε την Κυριακή στο Βόλο και μια ενδεκάδα χωρίς τον Κουρμπέλη στα χαφ, θυμάστε τι γίνεται όταν λείπει και ο Μακέντα.

Είχαμε και κάτι άλλο την Κυριακή. Υπό προϋποθέσεις σοβαρό, η αντιμετώπισή του ωστόσο δείχνει και την σκληρή πραγματικότητα. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης για όσους το ξεχνάνε/με είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Παναθηναϊκού. Βγήκε και είπε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε εξελίξεις και καλά νέα και δεν ασχολήθηκε άνθρωπος. Να συνεχίσω; Δεν χρειάζεται. Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Δυστυχώς…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS