ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πιτίνο: “Ολα θα κριθούν στην άμυνα – Το καλοκαίρι θα είναι γαλανόλευκο”

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής.

Πιτίνο:

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς νιώθει που θα βρεθεί σε ακόμα ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό: «Τους σέβομαι όλους, αλλά είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό πως αρχίζουμε να βελτιωνόμαστε στον τομέα των ριμπάουντ, στον τομέα της άμυνας, διότι δεν θα βρισκόμαστε σε καλή επιθετική μέρα κάθε βράδυ.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.282 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι, όταν η επίθεση δεν θα πηγαίνει όπως θες, θα πρέπει να συμπληρώνεις το κενό αυτό με την άμυνά σου και να κυριαρχείς στο ριμπάουντ. Μέχρι τώρα αυτοί οι δυο τομείς ήταν οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στα ριμπάουντ και την αντιμετώπιση του Μιλουτίνοφ: «Ο Ολυμπιακός μοιάζει αρκετά με τον Παναθηναϊκό. Έχουν βάθος, έχουν ταλέντο, μεγάλα και δυνατά κορμιά, καλούς παίκτες στο low post, ο Σπανούλης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Θα είναι καλό παιχνίδι, απέναντι σε δυο ομάδες που μοιάζουν. Είναι πιο δυνατοί σε κάποιους τομείς, όπως και εμείς σε κάποιους άλλους».

Για τους διεθνείς του Ολυμπιακού: «Ας αφήσουμε την κουβέντα για την Εθνική ομάδα από το παιχνίδι αυτό για δυο λόγους. Πρώτον, για να βρεις τη λύση, πρέπει να έχεις και ένα πρόβλημα. Για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχω καμία διαφορά από τον Πόποβιτς, από τον Νερς (προπονητής του Καναδά και των Ράπτορς). Είναι σαν να λένε οι παίκτες των Λέικερς πως δεν θέλουν να παίξουν για τον προπονητή των Σπερς. Τον Ιούνιο θα συγκεντρώσω την ομάδα μου. Η Εθνική δεν έχει να κάνει ούτε με κόκκινο, ούτε με πράσινο, αλλά με το γαλανόλευκο, με την Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τον Ιούνιο θα είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και θα προσπαθήσω να πάω την ομάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όποιος θέλει να είναι στην ομάδα και να παλέψει για την πατρίδα του, θα είναι. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και κάθε ομάδα στην Ελλάδα, όπως και κάθε παίκτη. Οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού που συνάντησα πέρσι (Πρίντεζης, Παπανικολάου), είναι εξαιρετική τόσο σαν παίκτες, όσο και σαν άνθρωποι. Τον Ιούνιο θα παλέψουμε για την Ελλάδα».

Για τους παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Όλα θα κριθούν στην άμυνα. Εάν αμυνθούμε σωστά τότε θα έχουμε σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Πρέπει τα γκαρντ μας και τα… φτερά μας να πάνε στο ριμπάουντ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε. Να βοηθούν στα ριμπάουντ τα 3άρια, τα 2άρια και οι άσσοι. Το πιο σημαντικό για αυτό το ντέρμπι είναι να μην κοιτάς ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό το ματς. Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά παράλληλα πρέπει να δείξουν σεβασμό στον Ολυμπιακό και τον καθένα. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχει μια σπουδαία κόντρα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...