ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Τον έλιωσε στο “καμίνι” του ΟΑΚΑ με… καυτό Ράις!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 99-93 τον Ολυμπιακό στην παράταση, έπειτα από ματσάρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τον Ταϊρίς Ράις να κάνει σπουδαία πράγματα με 41 πόντους.

Τον έλιωσε στο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 99-93 τον Ολυμπιακό στην παράταση, έπειτα από ματσάρα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τον Ταϊρίς Ράις να κάνει σπουδαία πράγματα με 41 πόντους.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς με παράταση (86-86), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού, στο καυτό ΟΑΚΑ! Οι “πράσινοι” είχαν έναν Ράις από άλλον πλανήτη με 41 πόντους και όντας συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία πήρε τη νίκη στο αιώνιο ντέρμπι και ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην Ευρωλίγκα, έχοντας, πλέον, 8-4 ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 8.349 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός «μπήκε» καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε με 7-2 στο τρίτο λεπτό, με κύριο «όπλο» το pick and roll και ένα τρικ από πλευράς Κεμζούρα, που άφηνε τον Σπανούλη πάνω στον Φριντέτ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν γρήγορα με Καλάθη – Παπαπέτρου και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας το μικρότερο δυνατό προβάδισμα (18-17).

Το… τετράποντο του Πολ έφερε ξανά την ισορροπία (23-23) και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, μέχρι να πάρει… φωτιά ο Ράις! Ο Ράις ήταν στη… ζώνη και ανέβασε την διαφορά στους οκτώ (33-25, 13′), όμως ο Σπανούλης ήταν εκεί και κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά (33-32, 16′).  Ο Τόμας ήταν… κεφάτος στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (50-39, 22′), προτού φτάσει στο +13 (54-41) από τετράποντο του Φριντέτ.

Το μομέντουμ ήταν… ερυθρόλευκο και το τρίποντο του Πολ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (63-64) στη πρώτη φάση του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Ράις πήρε… ξανά το όπλο του και δύο σερί τρίποντα αποκατέστησαν τα δεδομένα της αναμέτρησης (69-64, 31′), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν σταθερά κοντά στο σκορ, με στοχευμένο μπάσκετ και καλές επιλογές. Ο Πολ μάλιστα μείωσε στον πόντο (74-73, 35′), ενώ ο Σπανούλης ισοφάρισε με νέο τρίποντο (76-76), δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πέρασε μάλιστα μπροστά (76-78 και 78-81), αλλά ο Ράις ισοφάρισε (81-81) και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… ρόλερ κόστερ! Ο Μπάλντγουιν έκανε κακή επίθεση και ο Παπαγιάννης ισοφάρισε (86-86), τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η ισορροπία συνεχίστηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με καλάθι του Σπανούλη (89-91, 43′) και ο Φριντέτ απάντησε (3/3 βολές και 92-91), προτού ο Ράις ανεβάσει την διαφορά στους πέντε (96-91). Ο Παπανικολάου μείωσε στους τρεις (96-93) 19,5″ πριν το τέλος και ο Παπαγιάννης έκανε το 97-93 με 1/2 βολές. Ο νεαρός σέντερ έκοψε τον Σπανούλη στη συνέχεια και η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό με το τελικό 99-93

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...