ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιτίνο: «Αν έχανα τέτοιο ματς, θα ήθελα να πηδήξω στη θάλασσα – Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»

Ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την εμφάνιση του Ράις ενώ αναφέρθηκε και στους Μήτογλου και Φριντέτ. Τι είπε για τον Βασίλη Σπανούλη.

Πιτίνο: «Αν έχανα τέτοιο ματς, θα ήθελα να πηδήξω στη θάλασσα - Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αν έχανα ένα τέτοιο ματς θα ήθελα να πηδήξω στη θάλασσα. Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έπαιξε εξαιρετικά. Ο Μπράντον Πολ ήταν απίστευτος. Είχα πει στον Άγγελο πως θα κριθούν όλα στο τέλος. Ο Σπανούλης έπαιζε σαν να είναι 30, ο Πολ ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Μιλουτίνοφ. Θα ήταν ένα κλειστό ματς. Ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα τρίποντα για ένα ματς με τέτοια πίεση. Προφανώς, ο Νικ δεν έκανε καλό ματς με 0/9 τρίποντα. Όμως, έβγαλε τις δύο άμυνες που κέρδισαν το παιχνίδι. Εσείς το ξέρετε, ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Ο Καλάθης και ο Παπαγιάννης έβγαλαν τις δύο άμυνες στο φινάλε. Ο Παπαγιάννης πήρε ένα μεγάλο ριμπάουντ και ισοφάρισε το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. Ήταν δύο καθοριστικοί παίκτες Επίσης, προφανώς, ο Ταϊρίς ήταν απίστευτος, βλέπετε και τη στατιστική του. Ο Τζίμερ πρέπει να μάθει μερικά πράγματα για να είναι αποδοτικός στην Ευρώπη. Στην Κίνα η άμυνα δεν είναι τόσο σκληρή, βγαίνεις από τα σκριν και σουτάρεις. Πρέπει να μάθει να προσποιείται στον αντίπαλό του και να σταματήσει να πηγαίνει στο 1vs1 σε κρίσιμες φάσεις. Πρέπει να παίρνει απόσταση και αν αλλάζει κατεύθυνση και ρυθμό για να απελευθερωθεί. Θα ωριμάσει από αυτά τα λάθη. Πιστεύω τα καλύτερα για εκείνον. Όμως, πρέπει να μάθει αυτά τα δύο πράγματα για να είναι αποδοτικός στην Euroleague. Με 3” στο φινάλε του ματς ο Ντίνος έκανε μια τρομερή προσπάθεια και ακούμπησε την μπάλα. Ήταν σημαντικό αυτό το deflection. Στην επόμενη φάση ο Νικ Καλάθης έκανε το κλέψιμο, που ήταν καθοριστικό. Κάναμε πάρα πολλά σημαντικά πράγματα στην άμυνα στο τέλος. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος για την ομάδα μου. Όμως, δίνω τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Ήταν το ντέρμπι που θέλαμε όλοι. Ο κόσμος, εσείς οι δημοσιογράφοι, εμείς οι προπονητές, όλοι θέλουμε τέτοια ματς». 

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς μέσω της επίθεσης και όσα έχει αλλάξει στην ομάδα: «Όταν κάνεις scouting πρέπει να βρίσκεις πώς θα παίξει ο αντίπαλος. Περιμέναμε να πάμε under σε κάθε pick ‘n roll με τον Νικ και να κάνουν αλλαγές στην άμυνα και έπρεπε να χτυπήσουμε στα μις ματς. Στην άμυνα βελτιωνόμαστε. Όμως, στην επίθεση έχουμε δύο χειριστές της μπάλας. Γι’ αυτό κράτησα τον Ράις, δεν έκανε κάτι κακό ο Φριντέτ. Αν πήγαιναν σε κάθε pick ‘n roll στον Νικ, θα κουραζόταν».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.107 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Τζέικομπ Ουάιλι, που δεν αγωνίστηκε:«Πρώτα από όλα, δεν γίνεται να παίξουν 12 παίκτες. Είπα στους συνεργάτες μου πως πρέπει να μάθει να παίζει στο “4”, έχει ύψος 2,01μ. Δεν μπορεί να παίζει σαν τον Μιλουτίνοφ. Η θέση του είναι το “4”. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ή κόντρα σε έναν undersized center μπορεί να τα καταφέρει. Ο άλλος λόγος που δεν τον έβαλα στο “5” είναι ότι ο Ντίνος ήταν εξαιρετικός. Έπαιξε σπουδαία. Έπαιξε 13 λεπτά και είχε 4/6 μαζί με 4 ριμπάουντ και το tip για το κλέψιμο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα».

Για το αν αισιοδοξεί πως θα δούμε συχνότερα ντέρμπι στο μέλλον: «Όπως είπα, δεν μπορείς να έχεις μια σπουδαία αντιπαλότητα χωρίς σεβασμό. Χρειάζεται σεβασμός. Ως προπονητής του Παναθηναϊκού σέβομαι τον Ολυμπιακό για το πώς παίζει. Ο Σπανούλης στην ηλικία του έπαιξε πολύ καλά και ερχόταν από ένα χειρουργείο. Τον θαυμάζω, πραγματικά Τους σέβομαι, πάντα πιστεύω πως θα έχουμε σπουδαία ματς. Δεν τους υποτιμάμε με κανέναν τρόπο. Ο σεβασμός δίνει μεγάλα ματς. Ο θυμός και η οργή όχι.

Για παράδειγμα, περπατάω στην Κηφισιά και πάω στο σπίτι μου. Σταματάει κάποιος στην μέση του δρόμου και κόβει την κίνηση. Όλοι χτυπούν τις κόρνες και μου ζητάει φωτογραφία. Μου λέει πως “είναι Ολυμπιακός, αλλά είσαι προπονητής της Εθνικής Ομάδας”. Του λέω “φυσικά, έλα”. Ξαφνικά, πετάγεται ένας από ένα μαγαζί και μου λέει “μην βγάλεις μαζί του φωτογραφία, είναι Ολυμπιακός” και ήταν και φίλοι. Τους αγκάλιασα, βγάλαμε μια φωτογραφία όλοι μαζί. Έτσι έληξε το ζήτημα. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...