BLOG

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και εξηγεί γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και εξηγεί γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

Οσοι βρεθήκαμε χθες στο βράδυ στο ΟΑΚΑ ζήσαμε μία μεγάλη βραδιά Παναθηναϊκού μεγαλείου. Και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο παρκέ έγινε αυτό, που συνήθως γίνεται, όταν ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό. Κέρδισε ο Παναθηναϊκός Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει με Ελληνες, με ξένους διαιτητές, με ανατροπή, χωρίς ανατροπή. Χθες είχαμε και μία νίκη στην Ευρωλίγκα επί του Ολυμπιακού στην παράταση. Ετσι είναι πιο γλυκιά η νίκη. Και ο τρόπος, που ήρθε δείχνει και την χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια. Με τον Πιτίνο να μην είναι σε καλή βραδιά, όπως και ο Φριντέτ, με τον Καλάθη να είναι άστοχος με 0/9 τρίποντα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι. Εκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι. Με όλους τους παίκτες του on fire. Και πάλι στο τέλος έχασε. Διότι βρέθηκε χθες αυτός ο απίστευτος Ράις να τα βάζει από παντού και με 41 πόντους να στέλνει τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Και έκανε τους αντίπαλους παίκτες, όπως τον Παπανικολάου να ρίχνει μπινελίκια στον πάγκο με την ευστοχία του Ράις. Με λίγα λόγια ένας Ράις έφθανε, για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον καλύτερο Ολυμπιακό της φετινής σεζόν. Αυτό δείχνει την μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Αν ήταν εύστοχοι ο Καλάθης και ο Φριντέτ, αν ο Πιτίνο ήταν σε καλή βραδιά στο κοουτσάρισμα η διαφορά θα ήταν μεγάλη και το ματς δεν θα πήγαινε στην παράταση.

Και επειδή πολλά αφηγήματα έχουμε ακούσει για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν κάνει σημαία στον Ολυμπιακό τις βολές απλά να σημειώσουμε, ότι χθες οι βολές ήταν κάποια στιγμή 16-31 και στο τέλος με τα φάουλ που αναγκάστηκε να κάνει ο Ολυμπιακός, για να στείλει στις βολές τον Παναθηναϊκό με την ελπίδα να τις χάσει φθάσαμε στο τελικό 22-31. Τι έγινε τώρα παλικαράκια; Τελείωσε το αφήγημα περί βολών και διαιτησίας; Με βολές υπέρ σας και πάλι ηττημένος έφυγε ο Ολυμπιακός;

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επενδύει και φέρνει παικταράδες ενώ οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να μην ρίξουν χρήματα, να κόψουν το μπάτζετ και το έχουν ρίξει στο #μέχρι τέλους! Αλλά η δικαιοσύνη στο τέλος επικρατεί. Ένα χρόνο ακούγαμε, ότι μόνο με ξένους διαιτητές παίζουν εναντίον του Παναθηναϊκού. Ε με ξένους έπαιξαν χθες, βρήκαν τον χειρότερο Παναθηναϊκό απέναντί τους και πάλι έχασαν! Από έναν παίκτη, τον Ράις. Και για να είμαι δίκαιος από την τελευταία καλή επίθεση με Καλάθη, Παπαγιάννη, που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και τις καλές άμυνες στο τέλος του Καλάθη στον Σπανούλη.

Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα φέτος. Ο κόσμος το χάρηκε με την ψυχή του χθες. Ολη την εβδομάδα δεν έδωσα βάση στα όσα λεγόντουσαν για 35αρες και τέτοια. Πολύ απλά, διότι από την μία ο Ολυμπιακός έπαιζε το ματς της χρονιάς, όλη του την ύπαρξη, για να στηρίξει το #μέχρι τέλους, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την υποχρέωση της νίκης λόγω έδρας και της έξτρα πίεσης, διότι ήταν το απόλυτο φαβορί. Στον Ολυμπιακό και να έχαναν δεν θα γινόταν τίποτα, όπως και δεν έγινε . Εχασαν και ..πανηγυρίζουν, που πήγαν το ματς στην παράταση. Στον Παναθηναϊκό η ζημιά θα ήταν μεγάλη, αν έχανε. Για αυτό πίστευα, ότι το ματς θα είναι δύσκολο, για την ομάδα, αλλά όπως έλεγε κάποτε ο Λίνεκερ για τους Γερμανούς το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, που παίζουν ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό και στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός… Κρίμα, που δεν υποστήριξε την ένσταση, που αρχικά υπέβαλε ο Ολυμπιακός για ένα τάιμ-άουτ, που δεν δόθηκε στο τέλος της παράτασης. Κρίμα, να μην έχουμε την γελοιοποίηση #μέχρι τέλους.

Πολλά μπράβο στον κόσμο, που δημιούργησε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Η νίκη ανήκει και σε αυτούς, που ήταν στο ΟΑΚΑ, που το έκαναν καυτό. Με το 8-4 ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει κάποιες ήττες εκτός προγράμματος, που έκανε προ Βόβορα και Πιτίνο. Για να μπορέσει η ομάδα, να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα, που έρχεται θα πρέπει να βελτιώσει πολύ την απόδοσή του. Οι άλλες ομάδες, που έρχονται δεν είναι …Ολυμπιακός.

*Οσκαρ ατυχίας για τον μικρό τον Αλεξανδρόπουλο. Σε μία φάση της σημερινής προπόνησης έπεσε κάτω και έσπασε το χέρι του. Από βασικός αύριο τον Βόλο, θα μείνει ενάμισι μήνα εκτός αγώνων. Κρίμα, για το παλικαράκι . Ολοι πρέπει να είναι δίπλα του, για να γυρίσει δυνατός και να παίξει. Το μέλλον είναι δικό του.

Exit mobile version