ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Το πέναλτι του Παπουτσέλη που έμεινε στην ιστορία και… σήμανε την έναρξη της παράγκας (vids)

Ιστορική η σημερινή... επέτειος για την παράγκα του Κόκκαλη και του Θωμά.

Σαν σήμερα: Το πέναλτι του Παπουτσέλη που έμεινε στην ιστορία και... σήμανε την έναρξη της παράγκας (vids)

Ιστορική η σημερινή… επέτειος για την παράγκα του Κόκκαλη και του Θωμά.

Σαν σήμερα το 1996, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δόθηκε ένα από τα πιο θρυλικά πέναλτι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον διαιτητή Παπουτσέλη. Ένα σφύριγμα – και μια γενικότερη διαιτητική συμπεριφορά- που σημάδεψε για τα καλά μια από τις πιο… αγριεμένες εποχές του ποδοσφαίρου της χώρας μας, όπου ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη έκανε το απόλυτο κουμάντο με… γενικό αρχηγό τον Θωμά Μητρόπουλο και τους συνεργάτες του.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1996. Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκη για την 11η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, όντας στην 1η θέση της βαθμολογίας με 3 πόντους περισσότερους από το τριφύλλι.

Σε μια προσπάθεια επίθεσης των ερυθρόλευκων ο Ιβιτς πήρε την μπάλα, ο Καλιτζάκης τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή, αλλά ο Παπουτσέλης έδειξε την άσπρη βούλα. Αμέσως, άπαντες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, ενώ οι περίπου 7000 οπαδοί του “τριφυλλιού” ήταν εξαγριωμένοι με αυτό που έβλεπαν. Ο Καλιτζάκης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ο Τζόρτζεβιτς σκόραρε για το τελικό 1-0 και από εκείνη τη στιγμή και μετά… υπογράφτηκε η σύμβαση για την ίδρυση της παράγκας του Θωμά, η οποία για μια επταετία έλυνε και έδενε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γιαννακόπουλος (46’ Κακλαμάνος), Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καρασσαβίδης, Αμανατίδης, Καραπιάλης (74’ Γεωργάτος), Αλεξανδρής, Ιβιτς (84’ Γκώνιας), Τζόρτζεβιτς

Παναθηναϊκός (Βέλιμιρ Ζάετς): Βάντζικ, Αποστολάκης (58’ Αλεξόπουλος), Ουζουνίδης, Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Καπουράνης (77’ Μάρκος), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος (Νασιόπουλος), Γκούμας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...