Για το νέο του ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Τσάβι Ρόκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καταλανός στο περιοδικό “The Tactical Room”: 

Για τη νέα του αρχή, ως τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού:

«Το πιο σημαντικό για ένα τεχνικό διευθυντή είναι να γνωρίζει που είναι και τι μπορεί να καταφέρει. Τα υπόλοιπα είναι ένα χάσιμο χρόνου. Πρέπει πάντα να είσαι ικανός για να προχωρήσεις. Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο και μπορώ να ανακαλύψω ένα “μαργαριτάρι”, αλλά αν ένας παίκτης είναι μακριά από την αγορά, τότε δεν κάνει για τίποτα».

Για το τι μπορεί να δυσκολέψει τη δουλειά ενός τεχνικού διευθυντή και τι πρέπει να προσέχει στην αγορά:

«Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι μάνατζερ σου προτείνουν παίκτες, οι οποίοι είναι απλησίαστοι και δεν μπορείς να τους αποκτήσεις. Το κάνουν, γιατί γι΄ αυτούς είσαι τέταρτη ή πέμπτη επιλογή και αισθάνονται ασφάλεια, καθώς μπορεί να είναι η πρώτη σου επιλογή. Τότε η δουλειά μας είναι να εντοπίσουμε ότι για εκείνους δεν είσαι προτεραιότητα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχεις και την έκτη αίσθηση. Να ερμηνεύεις το χρόνο σωστά στις διαπραγματεύσεις, να επιμένεις χωρίς να σπας, να γνωρίζεις αν κάποιος χρονοτριβεί ή αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Είναι μια σειρά πραγμάτων, τα οποία βρίσκονται στην καθημερινότητα ενός τεχνικού διευθυντή και γίνονται πιο έντονα στις μεταγραφικές περιόδους».

Για το αν έχει κάνει κάποια λάθος μεταγραφή:

«Θυμάμαι δύο μεταγραφές που είχαμε κάνει και δεν μας έπεισαν στο 100%. Ήταν λάθος μου και στις διαπραγματεύσεις και στα ποσά. Μου αρέσει οι ποδοσφαιριστές να αξιολογούν τα πρότζεκτ. Όμως όταν θα έχω την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει, τότε δε θα διστάσω λεπτό για να κάνω μια μεταγραφή».

Για το αν είναι εύκολη η ανακάλυψη νέων ταλέντων:

«Το να εντοπίσεις ένα ταλέντο είναι εύκολο. Όμως ο εντοπισμός ενός ιδιαίτερου ταλέντου σε μια ομάδα, συνήθως είναι δύσκολο. Έχω το δικό μου τρόπο για να προχωράω. Φαίνονται οι καλοί ποδοσφαιριστές, το βλέπεις με τα μάτια σου και γι’ αυτό οι καλοί παίκτες δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά. Όμως πάντα πρέπει να είσαι σίγουρος αν πρέπει να γίνει μια μεταγραφή».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου