ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Περίπατος και τώρα… Μπάρτσα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 10/10 στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 87-74 του Ηφαίστου στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Περίπατος και τώρα... Μπάρτσα!

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα ματς ήταν αρκετά καλός και πλέον κοιτάει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Το ματς 

Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό μέσω των τριπόντων του (4/4 και 19-11 στο 7′), με τον Ουέσλι Τζόνσον να του δίνει 8 γρήγορους πόντους. Ωστόσο, ο Ήφαιστος ήταν πολύ ανταγωνιστικός στην πρώτη περίοδο, αφού βρήκε σταθερά σκορ από τους ψηλούς του (9π. ο Σον Έβανς και 4π. ο Μιχάλης Τσαϊρέλης).
Στη δεύτερη περίοδο το «τριφύλλι» έμοιαζε να μην έχει ενέργεια και φρεσκάδα. Μάλιστα, ο ΝτεΣόν Τόμας δέχτηκε τρία στοπ σε διάστημα λίγων λεπτών. Ο Ήφαιστος είχε εξαιρετικά διαβάσματα, πήρε σουτ από τον Λιτλ και είδε τον Έβανς να… οργιάζει απέναντι στον Ουάιλι (19π., 4ρ.). Έτσι, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έδειχνε ένα εξαιρετικό πρόσωπο (36-34 στο 15′ και 40-41 στο 18′). Στο φινάλε του δεκαλέπτου ο Πιτίνο, που είχε κρατήσει εκτός τον Ιωάννη Παπαπέτρου, χρησιμοποίησε για λίγο ένα σχήμα με τρία γκαρντ (Ράις, Παππάς, Φριντέτ) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-44.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί. Ο Μήτογλου έβαλε 6 σερί πόντους, οι παίκτες του Μανωλόπουλου έχασαν διαδοχικά σουτ έξω από τα 6,75μ. και το «τριφύλλι» πήρε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του απόγευματος (54-44 στο 23′). Η άμυνα του Παναθηναϊκού δήλωσε «παρούσα» και το επιμέρους 12-2 έφερε το 59-46 του 25′, αλλά το ματς δεν… τελείωσε, γιατί ο Ήφαιστος «απάντησε» με ένα δικό του 7-0 λίγο αργότερα (61-55 στο 29′). Στο 30′ ο πίνακας του σκορ έγραφε 66-57.

Τα τρίποντα των Μπέντιλ – Ράις έστειλαν τη διαφορά στο +15 (72-57 στο 32′) και τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν… διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Πιτίνο συνέχισε να βγάζει συμπεράσματα ενόψει Βαρκελώνης, ενώ ο Μανωλόπουλος και οι παίκτες του ήθελαν να μην αφήσουν τη διαφορά να ξεφύγει για τα καλά (83-70 στο 37′). Εν τέλει, ο Παναθηναίκός έκανε εύκολα το 10/10 (87-74), με τον Ήφαιστο να φεύγει από το ΟΑΚΑ έχοντας αφήσει θετικές εντυπώσεις για 30′.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.