Διεκδίκησε 39 βαθμούς από τα 13 ματς του πρώτου γύρου και πήρε μόλις 17. Μπήκε στο γήπεδο 13 φορές και βγήκε νικητής μονάχα στις τέσσερις. Απέναντι σε Πανιώνιο, Ατρόμητο (εκτός), ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης (εντός). Από τη μέρα που είπε… καλή χρονιά, δηλαδή από το ξεκίνημα του 2019, έχει δώσει 29 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, εκ των οποίων έχει κερδίσει μόλις τα εννιά.

Τα τέσσερα που προαναφέραμε και αυτά με Παναιτωλικό (μέσα και έξω), Απόλλωνα Σμύρνης (που έπεσε), Αρη και Αστέρα Τρίπολης την περσινή σεζόν. Η συγκομιδή του; Μόλις 36 από τους 84 βαθμούς που έχει διεκδικήσει εντός 2019. Στην «ειδική» βαθμολογία, ξεπερνάει μόλις τέσσερις ομάδες σε συγκομιδή μέσα στη χρονιά που φεύγει σε 20 μέρες.

Την Ξάνθη (32 βαθμοί), τον Πανιώνιο (32 βαθμοί), τον Αστέρα Τρίπολης (27 βαθμοί), τον Παναιτωλικό (19 βαθμοί). Εχει μαζέψει 40 λιγότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό (76), 37 από τον ΠΑΟΚ (73), 16 από την ΑΕΚ (52). Εχει μαζέψει λιγότερους βαθμούς απ’ όσους η Λαμία στο ίδιο διάστημα (43), ο Αρης (48), ο ΟΦΗ που σώθηκε στα μπαράζ (40), ο Ατρόμητος (39), η ΑΕΛ (38).

Οι μόλις τέσσερις νίκες που ο Παναθηναϊκός πήρε μέσα σε έναν γύρο συνιστούν αρνητικό ρεκόρ για την ιστορία του. Από τα 13 γκολ που έχει σκοράρει σε αυτόν τον πρώτο γύρο, μόλις τα εφτά είναι σε ροή αγώνα και μάλιστα στα πέντε από τα ματς που έδωσε (με Πανιώνιο, Ατρόμητο, ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Τα υπόλοιπα είναι με εκτελέσεις πέναλτι. Επίσης επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για την ιστορία του.

Οσο για το περιβόητο… ντουμπλάρισμα στις νίκες; Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον πρώτο γύρο χωρίς να έχει κάνει ποτέ δύο σερί νίκες, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά σε έναν ολόκληρο γύρο. Η τελευταία φορά που έκανε δύο «κολλητές» νίκες ήταν πέρσι απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης (3-1, 1η Απριλίου) και Αρη (2-0, 6 Απριλίου).

➡️ Γράψε το σχόλιο σου