Ερασιτέχνης

Παγκόσμιο ρεκόρ από Ιακώβου!

Τρομερό ρεκόρ !

Το όνομα του Χρήστου Ιακώβου έγινε πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο  όπως και του Panathinaikos όπου ανήκε σαν σήμερα το 1967 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί την συγκεκριμένη στιγμή.

Συγκεκριμένα ο «άτλαντας» του «τριφυλλιού» έγινε ο πρώτος έλληνας αθλητής που σημείωνε παγκόσμιο ρεκόρ στους Εφήβους και ήταν το σημαντικότερο  γεγονός της χρονιάς στον  εγχώριο αθλητισμό. Ο Κωνσταντινουπολίτης αρσιβαρίστας πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στην κατηγορία των 75 κ. με την ανύψωση 136,5 κ.

Το όνομα του  19χρονου τότε Χρήστου Ιακώβου έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς ο αρσιβαρίστας του «τριφυλλιού»  εντυπωσίασε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο νεαρός «άτλαντας» του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας και η φήμη του …ξεπέρασε τα σύνορα. Ο «πράσινος» αθλητής σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων και αποθεώθηκε. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διεθνή διάκριση του Χρήστου Ιακώβου και τη σημείωσε στην …αγαπημένη του κίνηση, αυτή του ντεβελοπέ.

Μάλιστα ο Ιακώβου θα καταφέρει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων και την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του Ιακώβου βοήθησε τα μέγιστα τον «Σύλλογο μεγάλο» ώστε να αναδειχτεί  πρωταθλητής και να γιορτάσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του.

Exit mobile version