ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Lifestyle

“Μύστης, κριντζ, ΕΜΠ1”: Λεξικό της νεολαίας… για να τα πιάνεις όλα

Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο έφηβος γιος σου; Η κολλητή σου έχει αρχίσει να μιλάει ακατάληπτα; Οι διάλογοι στα σόσιαλ σου φαίνονται χαοτικοί;

Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο έφηβος γιος σου; Η κολλητή σου έχει αρχίσει να μιλάει ακατάληπτα; Οι διάλογοι στα σόσιαλ σου φαίνονται χαοτικοί;

Το χάσμα γενεών καλά κρατεί. Δόξα τω ίντερνετ, το χάσμα μικραίνει και υπάρχουν τρόποι να πλησιάσει λίγο περισσότερο η μία γενιά την άλλη. Κάθε έφηβος ή μεσήλικας έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και ήδη υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα σε αυτούς τους τόσο διαφορετικούς κόσμους. Ωστόσο, στο κομμάτι της επικοινωνίας, πάντα θα υπάρχει η αργκώ που δεν καταλαβαίνουν οι προηγούμενες γενιές. Ακολουθούν επεξηγήσεις ευρέως διαδεδομένων λέξεων –ό,τι ήταν για τη γενιά τους τα κορακίστικα. Ψηθείτε:

Πάμε λίγο: α. Έκφραση που χρησιμοποείται προς ώθηση του εμπλεκόμενου: Πάμε λίγο πρέσσα. Β. Εκφραση ενθουσιασμού: Πάμε λίγο μωρή ΠΑΝΑΘΑ!

Έμπαινα ή Εμπ1: Θα συνδεόμουν ερωτικά με αυτό το θήλυ ευχαρίστως. Η παρατεταμένη χρήση του τώρα έχει εφαρμογή και σε άντρες: Πώς σου φαίνεται το Μαράκι/Γιαννάκης; -Έμπαινα.

Βασικιά: Κορασίδα της οποίας τα αξεσουάρ, η ενδυμασία και τα ενδιαφέροντα είναι οικονομικά, αλλά έχουν την τάση να αντιγράφουν τους οίκους μόδας ή τις συνήθειες της μπουρζουαζίας: Πάλι μαϊμού Fendi αγόρασε η βασικιά.

Ευχούλα: α. Προτροπή για ευχή θανάτου, συνήθως εκφράζεται με κεφαλαία γράμματα: ΕΥΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΝΕΞΤ ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ;

Δοκίμασες να…: Εισαγωγή ειρωνικής απάντησης σε ερώτηση με προφανή απάντηση: -Κρύωσε το φαγητό. – Δοκίμασες να το ζεστάνεις;

Γύπας/Γυπαετός: Αναζητεί ευάλωτες γυναίκες με σκοπό τη σεξουαλική συνεύρεση, μόλις συμβεί αυτό, καραδοκεί. –Φιλενάδα, ο άλλος πέρασε το ΣΤΟΠ, με πάτησε και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μου είχε ζήτησε τον αριθμό μου. – Α τον γύπα…

Κλαρίνο/Κλαρινογαμπρός: Απευθύνει ερωτικό κάλεσμα με εμφανείς απόπειρες εντυπωσιασμού. Κάποιες φορές ανοίγοντας ακριβές βότκες και κάποιες φορές κάνοντας τατουάζ που αργότερα θα μετανιώσει: Δες το κλαρίνο, πάλι έκανε τατού που δεν ξέρει τι σημαίνει.

Τιναφτορε: Δανεισμός από ανορθόγραφους χρήστες των κοινωνικών δικτύων για να αποδωθεί η έκφραση του Βιεϊρίνια μετά τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ. Χρησιμοποιείται για να εκφράσει κάποιος την δυσαρέσκειά του για ένα προϊόν, υπηρεσία κτλ: –Η Ελένη Λουκά διαδήλωσε κατά της αλλαγής της ύλης των Θρησκευτικών. – ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ.

Τον δίκασε: Η επιθετική κριτική: –Η Ηλιάννα είπε στη Βίκυ εμέσως πλην σαφώς ότι την περνάει τουλάχιστον μία δεκαετία. – Τη δίκασε

Όλοι το ξέρουν αυτό: Ειρωνική έκφραση για κοινό παραλογισμό: Η σπιτική πίτσα δεν παχαίνει, όλοι το ξέρουν αυτό.

Πέλφε: Βότκα Πολωνικής καταγωγής, αγαπημένη του Κλαρίνου. Ετυμολογία: Belvedere: Πάλι άνοιξε πέλφε το κλαρίνο, αφού τζακ πίνει.

Πολύ φίλος μου: Χρησιμοποιείται μεταφορικά προς ένδειξη ταύτισης με τον αναφερόμενο ως φίλο: O David Lynch λέει ότι πίνει καφέ από όταν πήγαινε δημοτικό. – Πολύ φίλος μου.

Μύστη μου: Δάνειο νεαρών αρρένων –κυρίως- από γνωστό γκρουπ Ελλήνων στο fb. Δεν υποδηλώνει τίποτα: ΜΥΣΤΕΣ ΜΟΥ, ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΕΚ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE;

Πλυντήριο: Το θήλυ. Συνήθως συνδυάζεται με την παραπάνω προσφώνηση: ΜΥΣΤΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΞΤ ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ;

Ευχούλα: Χρησιμοποιείται σε ερωτηματική πρόταση με προτροπή για ευχή θανάτου: ΕΥΧΟΥΛΑ ΓΙΑ [προσθέστε κάποιον που μισείτε];

Ριπ: Δάνειο από το RIP, ολογράφως Rest in Peace ή αναπαύσου εν ειρήνη: Μου έσπασε η οθόνη του κινητού. –Ριπ.

Γαζώσου: Επίλεξε πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους: –Έφυγε ο Τάκης πάλι για Αμερική, θα λείψει έξι μήνες. –Γαζώσου ελεύθερα.

Φάση-Φασαίος: Κοινωνική ομάδα με σκοπό τον εντυπωσιασμό: –Πάλι ανέβασε η Μερόπη φωτογραφία με σανίδα του σερφ. –Δεν κάνει σερφ, αλλά θέλει να μπει στη φάση.

Μίλησέ μου: Ειρωνική απάντηση προς ένδειξη αποστροφής για το θέμα που ξεκινά ο συνομιλητής: -Ξαναξεκινάει το reality show της Καρντάσιαν! –Μίλησέ μου.

Αγκάπε: Αγάπη, λόγω εκτεταμένης χρήσης των λατινικών χαρακτήρων μετατράπηκε σε αγκάπε: Αγκάπε, πάμε για μανικιούρ;

Τσίφσες: α. Γυναίκες με καταγωγή από την Αλβανία β. Οι βασικιές.

Μανμου: Δανεικό από το ma’ man το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει αδερφέ/δικέ μου: Ωραίο παλτό μανμου.

Κριντζ: Ανατριχίλα σε συνδυασμό με αποστροφή, συνήθως αποτέλεσμα ετεροντροπής: Κρίντζαρα με την τελευταία εκπομπή του Μαυρίδη.

LoL. ADC jungle, vayne division: Εκφράσεις διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, μη δίνετε σημασία.

Τάμπλερ: Εφαρμογή κοινωνικού δικτύου όπου συναντάμε κυρίως από εφήβους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.