ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Σε τροχιά πλέι οφ, αλλά με μέτρια εικόνα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, τη βαθμολογική άνοδο του τριφυλλιού, αλλά και τη μέτρια εικόνα της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε τροχιά πλέι οφ, αλλά με μέτρια εικόνα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, τη βαθμολογική άνοδο του τριφυλλιού, αλλά και τη μέτρια εικόνα της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

*Αυτό που κρατάει, φυσικά, περισσότερο απ’ όλα ο Παναθηναϊκός από το σημερινό ματς με τη Λαμία είναι η νίκη. Μια νίκη που την ήθελε πολύ το τριφύλλι μετά την “γκέλα” στον Βόλο, προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες, να ανέβει βαθμολογικά, αλλά και να… ξορκίσει, επιτέλους, τον κακό του δαίμονα. Το 2-0 ήρθε, οι “πράσινοι” έφτασαν τους 20 βαθμούς και πλέον μπαίνουν σε τροχιά πλέι οφ, έχοντας μπροστά τους ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

*Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν άθλιος. Δεν είχε ενέργεια στο παιχνίδι του, έβλεπε τη Λαμία να του κάνει 3-4 φάσεις και τον ίδιο να μην έχει ούτε τελική (!) μέχρι, τελικά, να σκοράρει με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, έπειτα από εκπληκτική διαγώνια μπαλιά του Νούνες και άψογο κατέβασμα του νεαρού στην περιοχή. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα.

*Στην επανάληψη, η κατάσταση βελτιώθηκε. Δεν είδαμε κάποιον… σούπερ Παναθηναϊκό που κατάπιε τη Λαμία, αλλά μια πιο σοβαρή ομάδα, πιο επιθετική, με καλύτερη ανάπτυξη και παραγωγή φάσεων μέχρι να φτάσουμε στο 2-0 του Περέα, ο οποίος με πολύ ωραίο “άδειασμα” στον Πλιάτσικα, κεραυνοβόλησε την αντίπαλη εστία. Ο νεαρός Κολομβιανός έδωσε, από την ώρα που μπήκε στο ματς, ενέργεια στους “πράσινους” και έκανε την άμυνα των φιλοξενούμενων να ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές. Νωρίτερα, ο Ζαχίντ, στου οποίου τη θέση πέρασε ο Περέα, έδειχνε ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού. Ο Νορβηγός είναι ξεκάθαρα επηρεασμένος από την απουσία του λόγω του τραυματισμού που είχε.

*Αυτός που παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης μακράν του δεύτερου, ήταν ο Νούνες. Ο Πορτογάλος, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Κουρμπέλη, έκανε ένα άριστο ματς. Έβγαλε την μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη για το πέναλτι, μοίραζε ωραία το παιχνίδι, ανασταλτικά ήταν άψογος και έδειξε ότι μπορεί να δώσει αρκετά στο κέντρο της ομάδας σαν ανασταλτικός χαφ.

*Ο Μακέντα δείχνει να βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα. Ο Ιταλός είχε άσχημα τελειώματα, οι επαφές του με την μπάλα δεν ήταν καλές, ενώ αρκετές φορές οι κινήσεις του ήταν λανθασμένες. Ανάλογη εικόνα είχε και στον Βόλο. Αυτό είναι και κάτι που προβληματίζει έντονα τον Γιώργο Δώνη, αφού για βασικός φορ, πολύ απλά, δεν υπάρχει άλλος από τον Κίκο.

*Η νίκη, λοιπόν, ήρθε, αλλά με απόδοση συνολικά μέτρια. Θα πρέπει απ’ αυτό να προβληματιστούν εκ νέου οι άνθρωποι της ομάδας, διότι ακολουθεί γολγοθάς με δύσκολα ματς, αρχής γενομένης απ’ αυτό της Κρήτης. Με τέτοια εικόνα, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις το τριφύλλι δε θα έχει τύχη. Απαιτείται αγωνιστική μεταμόρφωση και αναμφίβολα καλύτερη απόδοση σε επιθετικό και ανασταλτικό κομμάτι για το κάτι παραπάνω…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE