ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

“Καθάρισε” τη Φενέρ σε ματς θρίλερ και ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-78 τη Φενερμπαχτσέ στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ και ανέβηκε στο 9-5 στην Ευρωλίγκα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-78 τη Φενερμπαχτσέ στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ και ανέβηκε στο 9-5 στην Ευρωλίγκα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Οι “πράσινοι” στο πρώτο ημίχρονο έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να έχουν τη Φενέρ μέσα στο παιχνίδι. Με κακές επιλογές στην επίθεση και με αρκετά χαμένα ριμπάουντ, το τριφύλλι έκανε… δώρα στους Τούρκους, οι οποίοι έδειχναν ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 46-42.

Στην επανάληψη, η κατάσταση άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ήταν μυαλωμένος, έσφιξε την άμυνά του, μάζευε με ευκολία τα ριμπάουντ, είχε σωστές επιλογές στην επίθεση και άρχισε όχι μόνο να αντιστρέφει την κατάσταση, αλλά να παίρνει και μια διαφορά ασφαλείας (70-57 με έμμεσο τρίποντο του Παπαπέτρου). Αυτό που ήταν το απαιτούμενο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν η διαχείριση στη συνέχεια για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Κι όμως, αυτό δεν έγινε…

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.125 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τριφύλλι έπαθε μπλακ άουτ, ο Καλάθης αποβλήθηκε με 5 φάουλ, η Φενέρ επέστρεψε και το ματς έγινε ντέρμπι. Στο 76-74 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Ράις διόρθωσε λάθος του κλέβοντας και ο Φριντέτ με 1/2 βολές έκανε το 77-74. Στη συνέχεια, ο Τούρκοι κέρδισαν φάουλ στα 13 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Σλούκας πήγε στις βολές με απόλυτη ευστοχία μείωσε σε 77-76. Ο Φριντέτ πήρε νέο φάουλ στα 9.8 και πήγε στις βολές. Αυτή τη φορά με 2/2 έκανε το 79-76 για τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια, ο Ντε Κολό σκόραρε, αλλά πατούσε τη γραμμή για το 79-78. Ο Φριντέτ κέρδισε ξανά φάουλ στα 3 δευτερόλεπτα και ξανά με δυο βολές έκανε το 81-78. Η Φενέρ αστόχησε στο φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη.

Κορυφαίος της ομάδας του Ρικ Πιτίνο ήταν ο Φριντέτ με 22 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 15 και 8 ασίστ. Ο Τόμας σταμάτησε στους 13.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...