ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, βρέθηκε να χάνει κόντρα στη ροή του αγώνα, έμεινε με 10 παίκτες, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με το πέναλτι του Μακέντα και να παραμείνει αήττητος για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι. Μεγάλη ευκαιρία για το διπλό, με βάση την εμφάνιση, έχασε το τριφύλλι.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, βρέθηκε να χάνει κόντρα στη ροή του αγώνα, έμεινε με 10 παίκτες, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με το πέναλτι του Μακέντα και να παραμείνει αήττητος για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι. Μεγάλη ευκαιρία για το διπλό, με βάση την εμφάνιση, έχασε το τριφύλλι.

Το ματς

Οι πράσινοι αγωνιζόμενοι με 4-4-2 και τους Μακέντα – Περέα στην επίθεση, ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο Ηράκλειο. Με υπομονή στην επίθεση και με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, το τριφύλλι κυριάρχησε από την αρχή και προσπάθησε να βγει μπροστά ωστε να σκοράρει. Τα κατάφερε στο 29′ όταν ο Μακέντα πλάσαρε σωστά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δέκα λεπτά νωρίτερα, ο Μπουζούκης είχε απειλήσει, όμως το πλασέ του έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας Σωτηρίου.

Οι Κρητικοί σκόραραν κι αυτοί με τον Φιγκεϊρέδο στον 42′, όμως, ο διαιτητής έδειξε οφσάιντ με αποτέλεσμα και αυτό το γκολ να ακυρωθεί.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.174 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και έγινε ακόμη πιο επικίνδυνος. Αφού πήρε το κέντρο, η ομάδα του Γιώργου Δώνη άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Μπουζούκης με σουτ απείλησε ξανά στο 47′, αλλά ο Σωτηρίου είπε ξανά “όχι”. Οσο περνούσε η ώρα, το τριφύλλι γινόταν όλο και καλύτερο και έβαζε δύσκολα στον ΟΦΗ.  Στο 60′ η ομάδα του Γιώργου Δώνη “άγγιξε” το γκολ, όμως το φάουλ του Χρήστου Δώνη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν οτι το γκολ δε θα αργήσει να έρθει για τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ αιφνιδίασε ανοίγοντας το σκορ με κοντινό πλασέ του Φιγκεϊρέδο, κόντρα στη ροή του αγώνα! Λίγο αργότερα, ο Σένκεφελντ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει με 10 παίκτες.

Ο Δώνης με τις αλλαγές του ανακάτεψε την τράπουλα και η ομάδα κατάφερε να βρει αντίδραση. Στο 83′ ο Ζαχίντ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Δώνη, αυτός απέφυγε τον Κουτρουμπή, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Λίγο αργότερα, οι “πράσινοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κουρμπέλης από κοντά σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με το “διπλό” από το Ηράκλειο, αλλά από την άλλη θα μπορούσε και να χάσει όταν ήταν πίσω στο σκορ και έπαιζε με 10 παίκτες, αλλά κατάφερε να βγάλει την αντίδραση που έπρεπε. Το τριφύλλι φτάνει τους 21 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.