ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Το καλύτερο ματς του Παναθηναϊκού και ενός παρεξηγημένου παιδιού

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και πάλι πως στα δύσκολα δεν πρέπει να τον φοβάσαι. Πήρε το μίνιμουμ στο Ηράκλειο, έχοντας ψυχή χιλίων λεόντων και MVP ένα παιδί που προσπαθεί όσο λίγοι. Τον Χρήστο Δώνη. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το καλύτερο ματς του Παναθηναϊκού και ενός παρεξηγημένου παιδιού

Το ομολογώ: όταν κέρδισε ο Παναθηναϊκός το φάουλ έξω από την περιοχή του ΟΦΗ στο 60’ και είδα τον Δώνη να στήνει την μπάλα, απόρησα για το αν θα είναι εκείνος ο εκτελεστής. Η εκτέλεση ήταν αριστοτεχνική, σταμάτησε στο δοκάρι και ξάφνου μάθαμε πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμα «καλό» πόδι για τέτοιου είδους φάσεις.

Ο Δώνης ένιωθε καλά και το ζήτησε. Και το έδειχνε σε όλο το ματς. Ήταν ο MVP του αγώνα, ήταν καταλυτικός στο να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη ισοφάριση με το πέναλτι που κέρδισε από τον Κουτρουμπή. Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε εκείνος το πέναλτι. Το «λίγο πιο μπροστά» που τον τοποθετεί ο προπονητής του, σε ένα ρόλο «οχταροδεκαριού» τον βοηθά να βρίσκεται πολύ συχνά μέσα στην περιοχή. Και έτσι να γίνεται απειλητικός.

Ο Δώνης είναι πολύ παρεξηγημένος. Δικαίως στην αρχή της «ενδεκαδάτης» παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, αδίκως για την εξέλιξή του, την πρόοδο του και πολύ περισσότερο για την προσπάθεια που καταβάλλει μέσα στο γήπεδο.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο Ηράκλειο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, εκείνος που τράβηξε την ομάδα του μετά το 1-0 και την κόκκινη του Σένκεφελντ. Εκείνος που «ακούμπησαν» και οι συμπαίκτες του για να καταφέρει η ομάδα να πάρει τελικά το μίνιμουμ που δικαιούτο.

Ο ένας βαθμός δεν είναι η δίκαιη συγκομιδή με την οποία έφυγαν οι «πράσινοι» από το «Γεντί Κουλέ». Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, αν υπολογίσουμε τον βαθμό δυσκολίας, τη φόρμα τη δική του πριν το ματς και του αντιπάλου. Ο ΟΦΗ στο γήπεδό του είναι ομάδα που κάνει πολλές τελικές (έκανε 29 στο προηγούμενο παιχνίδι του) και που πνίγει τον αντίπαλο. Με τον Παναθηναϊκό έκανε μόλις μία τελική στην εστία, αυτή που κατέληξε στο γκολ.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετική γιατί έχει ισορροπία. Η άμυνά του ήταν τόσο επιθετική όσο έπρεπε για να αναχαιτίσει και να «ακυρώσει» τον ΟΦΗ. Η μεσαία του γραμμή λειτούργησε εξαιρετικά, είχε πολλά τρεξίματα και κάθετο ποδόσφαιρο, από το οποίο προήλθαν το ακυρωθέν γκολ του Μακέντα και το τετ α τετ του Μπουζούκη στο πρώτο μέρος. Η επίθεσή του απασχόλησε πολύ την γενικά «σφιχτή» και σοβαρή άμυνα του ΟΦΗ και θα μπορούσε να την είχε «τελειώσει» αν ο Ευαγγέλου ή το VAR έβλεπαν τα εκτός φάσης χτυπήματα του Κουτρουμπή και τον έστελναν στα αποδυτήρια από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Η ισοπαλία μοιάζει «φτωχή», αλλά τουλάχιστον δε δέχτηκε ο Παναθηναϊκός ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα, που θα ήταν η ήττα σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ καλύτερος. Το έβδομο σερί αήττητο παιχνίδι δείχνει πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό στάδιο εξέλιξης και το να κλείσει με νίκη απέναντι στον Άρη το 2019 θα είναι ιδανικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...