ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΑΚΑΜΠΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 88-79

Αυτοκτόνησε στο Τελ Αβίβ!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 18 πόντους, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η μεγάλη "πληγή" των χαμένων ριμπάουντ, τα λάθη στο 4ο δεκάλεπτο και η ευνοϊκή διαιτησία για τους Ισραηλινούς, στέρησαν από τους πράσινους τη νίκη που ηττήθηκαν 88-79.

Αυτοκτόνησε στο Τελ Αβίβ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του. Έχοντας μπροστάρηδες τους Τόμας και Φριντέτ, αλλά και επιθετικό πλουραλισμό, οι “πράσινοι” σκόραραν με κάθε τρόπο στο πρώτο δεκάλεπτο και με σφικτή άμυνα, πήραν από νωρίς διαφορά για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 13-29.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επίθεση συνέχιζε να είναι καλή, όμως τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κερδισμένα για τη Μακάμπι, έβαλαν τους Ισραηλινούς μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλυ έφτασε στο δεύτερο δεκάλεπτο διψήφιο αριθμό πόντων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο παιχνίδι και να αρχίζει να ψαλιδίζει τη διαφορά (ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί και με 18 πόντους), μειώνοντας στους τρεις, 43-46, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό ήταν ίδιο. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε προβάδισμα, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Τόμας και Παπαπέτρου, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπαουντ κρατούσαν στο παιχνίδι τη Μακάμπι. Στην τελευταία επίθεση της ομάδας ο Φριντέτ έκανε βήματα, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για καλάθι. Η Μακάμπι στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα πήρε φάουλ για δυο βολές  και οι δυο ομάδες πήγαν για το τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ 65-69.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.209 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα κρεσέντο, αλλά και με μια διαιτησία ξεκάθαρα υπέρ της,  η Μακάμπι όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά στο παιχνίδι, τη στιγμή που το τριφύλλι είχε στον πάγκο τον Καλάθη με τέσσερα φάουλ. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα για την ομάδα, με τη Μακάμπι να φτάνει στο υπέρ της 84-77. Ενα καλάθι του Μήτογλου έφερε το παιχνίδι στο 84-79, αλλά με βολές η Μακάμπι πήγε ανά το ματς στους 7 πόντους.

O Παναθηναϊκός έχασε, τελικά, με 88-79 και δεν κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από το Τελ Αβίβ για τη 15η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.