ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: “Οταν παίζεις μπροστά σε 1000 άτομα, δεν ασκείς πίεση”

Για το παιχνίδι με τον Αρη, αλλά και την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί από τον κόσμο του μίλησε ο Γιώργος Δώνης στη Nova.

Δώνης:

Για το παιχνίδι με τον Αρη, αλλά και την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί από τον κόσμο του μίλησε ο Γιώργος Δώνης στη Nova.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

Για τον Άρη: «Αξιολογώντας τις ομάδες βάση του υλικού που έχουν, ο Άρης έχει πολύ καλό υλικό. Στην αρχή πίστευα ότι εμείς ο Άρης και η ΑΕΚ θα παλέψουμε για την 3η θέση. Η ποιότητα του υλικού του είναι υψηλή, αλλά σε πολλά παιχνίδια δεν πήρε το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Έχει καλούς χειριστές της μπάλας (Γκάμα, Ντιγκινί, Λάρσον, Φετφατζίδης), συν τον Ιντέγε και γενικώς διαθέτει καλό υλικό. Θα πρέπει να περιορίσουμε λοιπόν εμείς τους χώρους στο γήπεδο και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Από την δική μας κυκλοφορία μπάλας και την πίεση που θα ασκήσουμε εξαρτάται ο αγώνας. Στο πρώτο ματς εμείς προκαλέσαμε την τύχη μας. Δεν μου φταίει σε τίποτα ο Άρης για το βαρύ σκορ στον πρώτο γύρο. Το σημαντικό είναι ότι εκείνη την στιγμή, αντέδρασαν οι παίκτες, συζητήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο και κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθώ. Η ομάδα με είχε ανάγκη και εγώ είχα ανάγκη την ομάδα.

Για το άδειο γήπεδο: «Ήρθα να υπηρετήσω τον Παναθηναϊκό και ένα κομμάτι που θα ήθελα να αλλάξω και να περάσω στον κόσμο είναι ότι πρέπει να αγαπάμε την ομάδα όταν είναι στα κάτω της. Όχι μόνο στα καλά. Καλή είναι η κριτική, αλλά όταν παίζεις μπροστά σε 1000 άτομα στον αγώνα με την Λαμία δεν μπορείς να ασκήσεις πίεση. Η αφ’ υψηλού κριτική και η κριτική από το πληκτρολόγιο δεν είναι εποικοδομητική. Είναι απογοητευτική η προσέλευση του κόσμου στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο για να πάει μπροστά».

Για τις μεταγραφές: «Τρεις  είναι οι βασικές μας βλέψεις. Ένας κεντρικός που να μπορεί να παίξει λίγο πιο πίσω και λίγο πιο μπροστά αν χρειαστεί. Ένας φορ και ένας εξτρέμ».

Η τρίτη μεταβατική χρονιά: «Είναι η πιο σημαντική χρονιά αυτή που διανύουμε για το μεταβατικό στάδιο του Παναθηναϊκού. Πρέπει να ισχυροποιηθούμε μέσα από τις προσωπικότητες των δικών μας παιδιών, την εμπειρία που αποκτούν, με στόχο να βγούμε στην Ευρώπη».

Για Ινσούα σε ρόλο στόπερ: «Από την στιγμή που αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ στον αγώνα με τον ΟΦΗ, έπρεπε να μην φανεί στον αγωνιστικά η έλλειψη του. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπορούσε να μας βοηθήσει αριστερά και ο Ινσούα επειδή είναι γρήγορος, δυναμικός και καλός στις προσωπικές μονομαχίες, τον επέλεξα ώστε να καλύψει το κενό που προέκυψε.

Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας,. Με ενδιαφέρει το καλό της ομάδας και θα λειτουργήσω με αυτή την λογική.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ μου άρεσε ο Παναθηναϊκός και σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το ματς. Όλα ήταν εναντίον μας, αλλά είχαμε καλή απόδοση. Το πίστεψαν τα παιδιά και γι΄ αυτό δεν χάσαμε. Δυστυχώς χάσαμε φάσεις που έπρεπε να γίνουν γκολ και τελικά δεν έγιναν. Αυτό είναι το αδύνατο μας σημείο.

Σε κάθε αγώνα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Ξέραμε ότι με τον ΟΦΗ παίζαμε σε ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Είχαμε κίνητρο και θέλαμε τη νίκη για την τετράδα αλλά τελικά μείναμε στην εξάδα. Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα που δικαιούμαστε περισσότερους βαθμούς.

Στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν πολύ καλά αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Λαμία και το β΄ ημίχρονο με τον Αστέρα. Άρα έχουμε σταθερότητα που θα μας βοηθούσε βαθμολογικά. Η ομάδα στη συνέχεια θα φέρει περισσότερους βαθμούς και στα πλεϊ οφ θα γίνουμε καλύτεροι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ