ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Οι εξελίξεις με τον Βοτανικό, το business plan και οι ανακοινώσεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις στο πλέον σημαντικό Παναθηναϊκό ζήτημα. Οι συζητήσεις για το business plan, τα επόμενα σημαντικά βήματα και οι ανακοινώσεις.

Οι εξελίξεις με τον Βοτανικό, το business plan και οι ανακοινώσεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις στο πλέον σημαντικό Παναθηναϊκό ζήτημα. Οι συζητήσεις για το business plan, τα επόμενα σημαντικά βήματα και οι ανακοινώσεις.

*Πέρα από οποιοδήποτε αγωνιστικό ζήτημα, πέρα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αυτό που αποτελεί το πλέον σημαντικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι άλλο από το γηπεδικό και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την οριστική λύση στον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση. Αν θέλουμε να το απλουστεύσουμε και να γίνουμε απολύτως κατανοητοί μπορούμε να βάλουμε έναν τίτλο στην υπόθεση. «Βοτανικός, μια γραμμή και από κάτω όλα τα υπόλοιπα…».

*Το παραπάνω δεν είναι υπερβολή. Σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν δικό τους «σπίτι» ή φτιάχνουν (βλ. ΑΕΚ) ο μονόδρομος για το «τριφύλλι» είναι να δει… φως στο τούνελ στο θέμα της διπλής ανάπλασης και να χτίσει το δικό του υπερσύχρονο γήπεδο, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγάλη βάση για την αναγέννηση όχι μόνο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του συλλόγου.

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε πρόσφατη τοποθέτησή του, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για θετικές εξελίξεις και για «ευχάριστες ανακοινώσεις» μετά τις γιορτές. Ας δούμε σε ποια «φάση» βρισκόμαστε σε αυτό το τεράστιο θέμα για τον Παναθηναϊκό και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.

*Έχουμε τονίσει ξανά ότι οι βασικοί άξονες συζητήσεων αυτό το διάστημα έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση και τη νομική θωράκιση του έργου, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο και να μην την πατήσει ο Παναθηναϊκός όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το μεγάλο φιάσκο μετά τις προσφυγές.

*Οι συναντήσεις που θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα θα αφορούν το business plan. Είναι, πιθανότατα, και το πιο σημαντικό βήμα μέχρι την παρουσίαση όλου του φακέλου στον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη για τις επόμενες κινήσεις. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία και τις προτάσεις που έχουν για το πώς θα «τρέξει» το πλάνο, με ποιον τρόπο θα γίνει η χρηματοδότηση, ποιες θα είναι οι «πηγές» και ποια βήματα θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι με… θρησκευτική ευλάβεια (και αρκετές άλλες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες).

*Στις συζητήσεις της ερχόμενης εβδομάδας θα τεθούν όλα επί τάπητος για το ζήτημα το οποίο στην παρούσα φάση αποτελεί υψηλή προτεραιότητα των ανθρώπων του Συλλόγου, ενώ θα γίνουν και συναντήσεις με δυο δικηγόρους φορολογικού και εμπορικού δικαίου. Σε αυτές, οι υπεύθυνοι του Α.Ο θα πάρουν από τους «ειδικούς» τις συμβουλές τους, προκειμένου να βρεθεί το ιδανικότερο πλάνο μέχρι την τελική του ετοιμασία. Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι είναι πιθανό το όλο θέμα να τραβήξει χρονικά λίγο παραπάνω και οι «ευχάριστες ανακοινώσεις» που ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος να γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Μικρό το κακό. Αρκεί να πάνε όλα καλά και να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Σύλλογος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ